Η LG δεν άφησε τελικά πίσω της την πλαστική κατασκευή στο νέο της flagship, το σασί του οποίου είναι φτιαγμένο από πολυκαρβονικό πλαστικό με μια επικάλυψη που μιμείται το αλουμίνιο. Κι αν σε αυτόν τον τομέα το LG G3 δεν ξεπέρασε σε ποιότητα κατασκευής υλοποιήσεις που έχουμε δει τόσο από την Apple, όσο και από την HTC, η ανάλυση της 5,5” οθόνης είναι πρωτοφανής: Μιλάμε για 2.560×1.440 pixels, ή αλλιώς QuadHD ανάλυση. Και όλα αυτά σε μια πρόσοψη με ελάχιστο bezel.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του πλαστικού σασί, το βάρος της συσκευής είναι μόλις 150 γραμμάρια. Όπως και στο LG G2, τα φυσικά πλήκτρα χειρισμού βρίσκονται στην πλάτη του τηλεφώνου και όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες δείχνουν επανασχεδιασμένα. Σαφώς και το άνοιγμα/κλείσιμο της οθόνης γίνεται μέσω Knock Code.

Από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που αποκαλύφθηκαν ξεχωρίζει η κάμερα με αισθητήρα 13 megapixels και σύστημα σταθεροποίησης εικόνας αλλά και Auto Focus που λειτουργεί με ακτίνα λέιζερ!

Η δυνατότητα λήψης 4Κ video είναι ένα ακόμη μεγάλο ατού της συσκευής. Η μπροστινή κάμερα, στα 2,1MP, διαθέτει ευρυγώνιο φακό για selfies με οπτική γωνία 77 μοιρών.

Θετική εντύπωση προκαλεί και το εξωτερικό ηχείο με προενίσχυση και ισχύ 1W, αλλά και το ρυθμιζόμενο σε ύψος virtual keyboard.

Κατά τα άλλα, έχουμε -όπως αναμενόταν- τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 801 στα 2,5GHz και μεγάλη αποσπώμενη μπαταρία 3.000 mAh. Θα κυκλοφορήσουν δύο μοντέλα, το ένα με αποθηκευτικό χώρο 16GB και μνήμη RAM στα 2GB και το άλλο με 32GB/3GB αντίστοιχα. Αμφότερα θα δίνουν τη δυνατότητα επέκτασης έως και 128GB μέσω κάρτας microSD.

Στον τομέα του software, το επανασχεδιασμένο Optimus UI της LG δείχνει πολύ πιο φρέσκο σε σχέση με την προηγούμενη έκδοσή του, ενώ προστέθηκε και η εφαρμογή Health, που διαθέτει μετρητές βημάτων και θερμίδων. Η εφαρμογή Smart Notice, κάτι σαν το Google Now, στόχο έχει να μας υπενθυμίζει όλες τις μικρές και μεγάλες υποχρεώσεις της καθημερινότητας. To G3 λειτουργεί σε περιβάλλον Android 4.4.2 KitKat.

Η συσκευή κυκλοφορεί στις 28 Μαΐου στη Ν. Κορέα στα εξής χρώματα: Metallic Black, Silk White, Shine Gold, Moon Violet και Burgundy Red.

Στην Ελλάδα θα έρθει στα τέλη Ιουνίου, με το μοντέλο 16GB/2GB να κοστίζει 599 ευρώ και το μοντέλο 32GB/3GB να κοστολογείται 649 ευρώ. Το πιθανότερο είναι ότι στα μέρη μας αναμένονται μόνο τα τρία πρώτα (μαύρο, λευκό, χρυσαφί) από τα πέντε συνολικά χρώματα.

Πηγή: thegang.gr