Το Logitech® Bluetooth® Audio Adapter, παρουσίασε σήμερα η Logitech, ένα αξεσουάρ που μας επιτρέπει να μετατρέψουμε τα αγαπημένα μας ηχεία σε ένα πλήρες ασύρματο σετ ήχου για το smartphone και την ταμπλέτα μας. Ο συμπαγής αντάπτορας διαθέτει ασύρματη επικοινωνία μέσω Bluetooth και συνδέεται με το πάτημα ενός κουμπιού με δύο διαφορετικές συσκευές.

«Τα smartphones γίνονται σταδιακά η συσκευή που προτιμούν οι περισσότεροι για να αποθηκεύουν και να ακούν τα μουσικά ψηφιακά τους αρχεία. Οπότε, τώρα με το Logitech Bluetooth Audio Adapter μπορούν να ακούσουν αυτή τη μουσική μέσα από τα ηχεία του στερεοφωνικού συστήματός τους στο σπίτι ή τα ηχεία του υπολογιστή» σχολίασε ο Μιχάλης Δρακάτος, Cluster Manager της Logitech Hellas για να συμπληρώσει: «με το απλό σετάρισμά του κάνει πανεύκολη την ασύρματη ροή στερεοφωνικού ήχου από smartphones και ταμπλέτες σε οποιοδήποτε ενσύρματο ηχείο, για μια, ακόμη πιο ποιοτική, ακουστική εμπειρία».

Η τεχνολογία Multipoint Bluetooth επιτρέπει τη σύνδεση με δύο συσκευές ταυτόχρονα και τη μετάδοση ροής δεδομένων ήχου είτε από τη μία ή την άλλη, μόνο με ένα κουμπί. Έτσι μπορούμε να απολαμβάνουμε μια playlist με τα αγαπημένα μας τραγούδια από το έξυπνο κινητό μας ή να βλέπουμε μια ταινία από την ταμπλέτα. Αν τύχει και οι συσκευές βρεθούν εκτός ακτίνας επικοινωνίας, η αυτόματη επανασύνδεση φροντίζει να λύσει το όποιο πρόβλημα.

Η λειτουργία του αντάπτορα είναι απλή: συνδέεται με τα ενεργά ηχεία μας με ένα στάνταρ στερεοφωνικό καλώδιο RCA ή με ένα καλώδιο με βύσμα 3,5 χιλιοστών και στη συνέχεια μπορούμε να μεταφέρουμε αξιόπιστα και ασύρματα τα ψηφιακά αρχεία ήχου από μια απόσταση έως και 15 περίπου μέτρα μακριά (απαιτείται οπτική επαφή με τη συσκευή). Για ακόμη καλύτερη ακουστική εμπειρία ο αντάπτορας έχει ρυθμιστεί στα κορυφαία εργαστήρια της Logitech, οπότε ανεξάρτητα την πηγή του ψηφιακού σήματος, η ποιότητα παραμένει κορυφαία.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το Logitech Bluetooth Audio Adapter αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην Ευρωπαϊκή αγορά από τον Μάρτιο του 2014 με προτεινόμενη λιανική τιμή τα 39,99 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το εταιρικό site www.logitech.com ή το αντίστοιχο blog.