Οι φήμες περί διπλής κάμερας και ελαφρώς μεγαλύτερης οθόνης επιβεβαιώθηκαν. Η συνταγή με το premium σασί από αλουμίνιο παραμένει η ίδια και το νέο HTC One ή HTC M8 είναι γεγονός.

To νέο smartphone παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, και πηγές εξειδικευμένες σε θέματα τεχνολογίας λένε ότι είναι πανέμορφο, αν και σχετικά βαρύ (160 γραμμάρια).

Η οθόνη του, από τις 4,7 ίντσες, έφτασε τις 5 ίντσες, διατηρώντας την ανάλυση των 1920x1080p. Επεξεργαστής στο νέο flagship της HTC είναι ο τετραπύρηνος Qualcomm Snapdragon 801 στα 2,3GHz, τον οποίο συναντάμε και στα Sony Xperia Z2 και Samsung Galaxy S5. H RAM παραμένει στα 2GB.

H βασική διαφοροποίηση του νέου HTC One από τον προκάτοχό του είναι η προσθήκη δεύτερης κάμερας στην πλάτη της συσκευής.

Οι δύο κάμερες ονομάζονται Duo Camera και λειτουργούν σαν μία. Μία και καλή, όμως! Μπορείτε να επέμβετε στο εστιακό βάθος της λήψης, να δώσετε 3D background ή και tilt-shift αισθητική στις φωτογραφίες σας. Και όλα αυτά με την HTC να επιμένει στον αισθητήρα των 4 megapixels και την UltraPixel τεχνολογία.

Φυσικά, αν δεν τραβήξουμε φωτογραφία με το σύστημα Duo Camera δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του νέου HTC One. Για παράδειγμα, πώς «φοριέται» το νέο Sense 6 UI πάνω στο λειτουργικό της συσκευής που είναι το Android KitKat; Ή, πως δείχνει το ανανεωμένο BlinkFeed; Αυτά και πολλά περισσότερα θα απαντηθούν όταν πιάσουμε το νεότευκτο HTC One στα χέρια μας. Ακολουθεί η λίστα με τα specs:

– Qualcomm Snapdragon 801 επεξεργαστής στα 2,3 GHz
– Οθόνη LCD 5” στα 1080p με προστασία Gorilla Glass 3
– Λειτουργικό Android 4.4 KItKat με HTC Sense 6 UI
– Αποθηκευτικός χώρος 16/32 GB με θύρα microSD για κάρτες έως 128GB
– 2GB RAM
– 802.11 a/ac/b/g/n WiFi και Bluetooth 4.0
– HTC BoomSound με δύο stereo ηχεία στην πρόσοψη
– HTC UltraPixel κάμερα 4MP με επιπρόσθετη κάμερα για αλλαγή εστίασης. Διπλό φλας.
– Μπροστινή κάμερα στα 5MP με ευρυγώνιο φακό
– Μπαταρία 2.600 mAh
– Διαστάσεις: 146,36 x 70,6 x 9,35 mm
– Βάρος: 160 γραμμάρια
– SIM: NanoSIM

Το νέο HTC One θα κυκλοφορήσει σε σκούρο μεταλλικό, ασημί και χρυσό (αμάν πια με το χρυσό) χρώμα και αναμένεται σε 230 παρόχους κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως.

Η τιμή και η διαθεσιμότητά του στην Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά γνωρίζουμε ότι στις ΗΠΑ, χωρίς συμβόλαιο, θα κοστίζει 649 δολάρια. Π

Πηγή: thegang.gr