Το Curiosity «κοιτάει» τη Γη

Εντυπωσιακή εικόνα έδωσε στη δημοσιότητα η NASA


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
12:15
10/02/2014
Το Curiosity «κοιτάει» τη Γη
1
loading

To ρομποτικό ερευνητικό όχημα της Nasa, Curiosity, φαίνεται πως κοιτά την… πατρίδα του σε μία φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διαστημική Υπηρεσία. Η εντυπωσιακή εικόνα τραβήχτηκε από τον πλανήτη Άρη και δείχνει από πολύ μακριά τη Γη και το φεγγάρι.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε λίγο πριν ετοιμαστεί το όχημα για την επικίνδυνη αποστολή ανάβασης σε ένα μεγάλο αμμόλοφο.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την αριστερή κάμερα του Curiosity που ονομάζεται Mastcam. Ουσιαστικά, η εικόνα δείχνει τον ουρανό στον Άρη και λίγο αριστερά από το κέντρο της φωτογραφίας περιλαμβάνεται και ένα φωτεινό σημείο που είναι η Γη. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται και το φεγγάρι.

Ένας άνθρωπος με κανονική όραση, αν στεκόταν στο ίδιο σημείο στον Άρη, θα μπορούσε εύκολα να διακρίνει τη Γη και το φεγγάρι σαν δυο φωτεινά αστέρια, διευκρίνισε η Διαστημική Υπηρεσία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ευρύνοος

    Τουλάχιστον φαίνεται εύκολα στον ουρανό ! Μόλις τελειοποιηθεί η διαπλανητική πτήση και ιδρύσουμε την σχετική offshore εταιρεία εκεί ώστε να μην μας πιάνει η εφορία με τίποτα.....Θα καταπατήσουμε μια έκταση εκεί( δεν μένει κάποιο άλλο νοήμον ον εκεί για να το αγοράσουμε) και θα στήσουμε εγκαταστάσεις και αυτόνομη βιόσφαιρα ! Ένας πυρηνικός αντιδραστήρας θα εξασφαλίσει όλη την απαραίτητη ενέργεια αφου πετρέλαιο δεν έχει και το φως του ήλιου είναι πιο αμυδρό από ότι εδώ. Έτσι θα γλυτώσουμε μια για πάντα από το μνημόνιο και τα χαράτσια!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει