Ο Steve Jobs και οι συνεργάτες του έκαναν χτες μία εκτενή παρουσίαση όλων των νέων προϊόντων και υπηρεσιών της Apple. Όσον αφορά στα οικονομικά o Tim Cook δήλωσε πως η Apple έχει κερδίσει στην Αμερική ποσοστό 20,7% της αγοράς υπολογιστών το οποίο σημαίνει πως 1 στους 5 στην Αμερική αγοράζει Mac αντί για PC. 

Ο Steve Jobs παρουσίασε το νέο Macbook air το οποίο κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το iPad. Το νέο Macbook air βγαίνει σε δύο εκδόσεις μία με οθόνη 13,3 ιντσών (33,8 εκατοστών) και πάχος μόλις 1,73 εκατοστών και μία με  οθόνη 11,6 ιντσών (29,5 εκατοστών) και βάρος μόνο ένα κιλό. Τα δύο μοντέλα μοντέλα κοστίζουν μεταξύ 999 και 1599 δολαρίων.

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα έχει «ανοίξει» ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα για εφαρμογές ειδικά για υπολογιστές Mac (Mac App Store), που θα αφορά προγράμματα λογισμικού δημιουργημένα από τρίτους ειδικά για τους Macintosh. Το νέο «κατάστημα» θα αποτελεί οργανικό συστατικό του νέου λειτουργικού Lion.

Επίσης παρουσιάστηκαν οι νέες εκδόσεις των προγραμμάτων,iPhoto 11,iMovie 11,Garage Band 11 και για κάθε μία έδειξαν ένα Demo.

Επίσης η Apple θα ενσωματώσει το λογισμικό FaceTime στους νέους Mac, ώστε οι χρήστες τους να μπορούν να κάνουν βιντεοκλήσεις στις συσκευές iPhone και iPod Touch και αντίστροφα. Ήδη κυκλοφόρησε η πιλοτική (beta) έκδοση του προγράμματος.

Δείτε τη φωτογράφιση από την παρουσίαση: