Ο ελληνικής καταγωγής Mike Lazaridis, ο άνθρωπος που ίδρυσε την BlackBerry και τώρα την υπηρετεί από τη θέση του αντιπροέδρου, ψάχνει εναγωνίως για αγοραστές της προβληματικής πλέον εταιρείας του.

Αρχικά, διαπραγματεύτηκε με μεγάλα οικονομικά funds και ήδη έχει στα χέρια του μια πρόταση της τάξεως των 4,7 εκ. δολαρίων από τη Fairfax Financial. Προφανώς, όμως, η εν λόγω πρόταση δεν ικανοποιεί. Και όχι άδικα…

Γι’ αυτόν τον λόγο, οι ιθύνοντες της BlackBerry στράφηκαν σε κολοσσούς της τεχνολογίας, πολλοί εκ των οποίων είναι αυτή τη στιγμή ανταγωνιστές της. Ζήτησαν από την Google, τη Samsung, την LG, την Intel και τη Cisco να εκδηλώσουν, σε προκαταρκτικό στάδιο, το πιθανό ενδιαφέρον τους για την εξαγορά της BlackBerry.

Απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμη επισήμως από καμία από τις προαναφερθείσες εταιρείες, αλλά είναι βέβαιο ότι οι πατέντες mobile τεχνολογίας που έχει κατοχυρώσει η BlackBerry τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μήλον της έριδος.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Reuters, οι μέτοχοι της καναδικής εταιρείας πιέζουν ώστε η πώληση σε κάποιον από τους μνηστήρες να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβριο.

Πηγή: thegang.gr