Η μακρόχρονη παραμονή κάτω από το ντους μπορεί να είναι ευχάριστη, όμως από την άλλη κοστίζει σε κατανάλωση νερού. Αυτό σκέφτηκαν απόφοιτοι του πανεπιστημίου Tufts και σχεδίασαν την κεφαλή ντουσιέρας με την ονομασία Uji.

Τι είναι αυτό που τη διαφοροποιεί με τις υπόλοιπες κοινές ντουσιέρες; Το γεγονός ότι είναι φωτιζόμενη! Σταδιακά αλλάζει το χρώμα της από πράσινο σε κόκκινο, ενημερώνοντας έτσι ότι είναι ώρα να σταματήσουμε το ντους.

Σε αντίθεση με άλλες συσκευές που υποβάλουν σε ηλεκτροσόκ ή βγάζουν ήχους προκειμένου να ειδοποιήσουν το χρήστη, το συγκεκριμένο gadget δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να ειδοποιεί μέσω φωτισμού σχετικά με το χρόνο που έχει περάσει.

Στην πρωτότυπη έκδοση, το Uji γίνεται κόκκινο μετά από 7 λεπτά, ωστόσο στην εμπορική εκδοχή δεν αποκλείεται ο χρόνος να ρυθμίζεται από το χρήστη.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, έρευνα 6 μηνών έδειξε ότι η χρήση του Uji οδηγεί στη μείωση του χρόνου παραμονής στο ντους κατά 12%. Έτσι, αναζητούν επενδυτές προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την εμπορική κυκλοφορία της συσκευής, ελπίζοντας πως κάτι τέτοιο θα γίνει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Δείτε βίντεο επίδειξης του Uji…