Σκανάρει τα πάντα και συμφέρει…

Ιμάντας διευκολύνει τις αγορές σε καταστήματα


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
9:54
14/07/2013
Σκανάρει τα πάντα και συμφέρει...
4
loading

Ονομάζεται «Rapid Scan» και υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε στα καταστήματα απειλώντας να στείλει στην ανεργία πολλούς ταμίες.

Ο λόγος για τον υψηλής τεχνολογίας ιμάντα μεταφοράς προϊόντων στον οποίο οι καταναλωτές τοποθετούν τα τρόφιμα και τα υπόλοιπα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν.

Το μηχάνημα ενεργοποιείται αυτόματα και τα προϊόντα περνούν με μεγάλη ταχύτητα μέσα από έναν σαρωτή, ο οποίος «διαβάζει» το barcode τους με όποιον τρόπο κι αν αυτά είναι τοποθετημένα.

Στο τέλος της «διαδρομής» ο πελάτης πληρώνει μέσω κάρτας και τοποθετεί τα προϊόντα που αγόρασε σε σακούλες.

Το πρώτο τέτοιου είδους ταμείο εγκαταστάθηκε στις 3 Ιουλίου στο υποκατάστημα του σουπερμάρκετ Asda στο Γιορκ της Βρετανίας. Σύμφωνα με τους υπευθύνους του καταστήματος, αυτή η μέθοδος επιταχύνει κατά 300% τον χρόνο που απαιτείται για τα ψώνια μας.

Για τη λειτουργία του συστήματος απαιτείται μόνο ένας υπάλληλος, ο οποίος ελέγχει αν παρουσιάζονται προβλήματα κατά τη διαδικασία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar xhgas

  Αν κόψεις bar code από χαρτομάντιλα softex και το κολλήσεις σε φιάλη johnnie walker black label
  πόσο θα σε χρεώσει το μηχάνημα ;

 2. avatar Spiridon Tsourlakis

  στην αμερική υπάρχει εδώ και Αʹ0 χρόνια τώρα το ανακαλιπσανε?

 3. avatar panthro

  Οι μηχανες θα κυριευσουν τον κοσμο...

 4. avatar Atlantios

  Οι άνθρωποι ας ανακαλύψουν πιο αποδοτικές δουλειές απ\'το να βάζουν αντικείμενα μπροστά από ένα σκάνερ. Οι μηχανές μας έχουν ήδη κατακτήσει και συν τον χρόνο θα εισχωρήσουν κυριολεκτικά παντού, ας βρούμε την θέση μας σ\' αυτόν τον διαρκώς αναπόφευκτα μεταβαλλόμενο κόσμο. Την πρόοδο μια φορά δεν μπορούμε να την σταματήσουμε. Εξάλλου τις μηχανές τις δημιουργήσαμε για να μας υπηρετούν, με την βοήθεια τους ας ξεφύγουμε απ\'τα στενά όρια που μας δίνει η σημερινή κατάσταση και ας διευρύνουμε τις δυνατότητές μας προς όφελος της ανθρωπότητας σε τομείς που ως τώρα μένουν ανεκμετάλλευτοι ή που περιμένουν να ανακαλυφθούν. Η οικονομία μπορεί και θα βρει διέξοδο σε νέα μοντέλα, το χρήμα στο οποίο στηρίζεται σήμερα είναι ένα απαρχαιωμένο στοιχείο που θα πρέπει να αντικατασταθεί. Νέες θεωρίες και νέες αντιλήψεις ακόμη και οξύμωρα σχήματα μπορούν να δώσουν λύσεις με προϋπόθεση να ξεφύγουμε απ\' το πάθος την ιδεολογική ακαμψία και την αυθεντία της μίας η της άλλης θεωρίας. Στην νέα πραγματικότητα δηλαδή την νέα ηλεκτρονική εποχή εκφράσεις και απόψεις πρέπει να συμβαδίζουν με τα δεδομένα των συγκυριών που δημιουργούνται. Αναλφάβητοι αναπόφευκτα τώρα είναι αυτοί που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν και δεν είναι χρήστες της τεχνολογίας. Είναι αυτοί που θα χάσουν το τρένο της εποχής τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει