Ένας από τους ιδρυτές του Pirate Bay, ο Πέτερ Σούντε αναπτύσσει μια εφαρμογή για ασφαλή μετάδοση γραπτών μηνυμάτων, τα οποία δεν θα μπορούν να γίνουν αντικείμενο παρακολούθησης, σύμφωνα με το έγκυρο τεχνολογικό ηλεκτρονικό περιοδικό pcworld.

Η νέα υπηρεσία θα είναι απλή και φιλική για τον χρήστη ενώ παράλληλα θα παρέχει όλες τις απαραίτητες δικλίδες ασφαλείας ώστε να αποτρέπεται πιθανή παρακολούθηση των συνομιλιών.

Το όνομα της εφαρμογής θα είναι Heml.is (στα σουηδικά hemlis σημαίνει μυστικό). Αρχικά, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε λογισμικό Android και iOS.

Μέσω της κρυπτογράφησης όλου του περιεχομένου των γραπτών μηνυμάτων, θα παρέχεται η καλύτερη δυνατή ασφάλεια των συνομιλιών.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πάροχοι δικτύων δεν θα έχουν πρόσβαση στο κρυπτογραφημένο περιεχόμενο των συνομιλιών.

Η ιδέα για τη δημιουργία του Heml.is ήρθε μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA). «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε αντικείμενα παρακολουθήσεων» έγραψε σήμερα στο διαδίκτυο ο Σούντε.

«Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για ασφαλείς συνομιλίες. Όσες εφαρμογές βρίσκονται ήδη σε λειτουργία υπόκεινται συχνά σε κρατικό έλεγχο» πρόσθεσε ο ίδιος.