Ένα νέο «υβρίδιο» υπολογιστή και tablet της Samsung έρχεται να «συμφιλιώσει» το Android με τα Windows 8. Η συσκευή με την ονομασία Ativ Q τρέχει τόσο σε περιβάλλον Android όσο και Windows, καθώς έχει φορτωμένα και τα δύο λειτουργικά.

Διαθέτει ενσωματωμένο «αναδιπλούμενο» πληκτρολόγιο το οποίο ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται μετατρέπει τη συσκευή από tablet σε φορητό υπολογιστή και το αντίστροφο. Επιπλέον υπάρχει και τρίτη επιλογή διαμόρφωσης, κατά την οποία η οθόνη βρίσκεται «στον αέρα».

Το Ativ Q βασίζεται στο νέο επεξεργαστή Haswell Core i5 με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Διαθέτει μνήμη RAM 4GB, ενώ ο σκληρός δίσκος τεχνολογίας SSD διαθέτει 128GB.

Εντυπωσιακή είναι ακόμη η ανάλυση της οθόνης 13,3 ιντσών, καθώς φτάνει τα 3200×1800 (275 PPI). Σύμφωνα με την εταιρεία, η θέαση είναι δυνατή ακόμη και κάτω από δυνατό φως του ήλιου.

Οι εφαρμογές Android μπορεί να «καρφιτσωθούν» στην οθόνη έναρξης των Windows 8 να τρέξουν κατευθείαν από εκεί. Το Ativ Q επιτρέπει στους χρήστες να λάβουν εφαρμογές Android κατευθείαν από το κατάστημα Google Play και επιπλέον αντιγράφοντάς τες από τα Windows.