Η εκδήλωση Google I/O 2013 μας έφερε το Samsung Galaxy S4 Google Edition στα μέσα Μαΐου, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα ήταν η σειρά του HTC One να ανακοινώσει επίσημα τη δική του Google έκδοση.

Με αυτές τις ανακοινώσεις, η Google ήθελε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις έπειτα από τις σημαντικές απουσίες των Nexus 5 και Android 4.3 από την παρουσίαση.

Φαίνεται όμως πως η αμερικανική εταιρία δεν θα σταματήσει εδώ, καθώς ετοιμάζεται να συνεργαστεί και με τη Sony για την ανάπτυξη μία Google έκδοσης του εξαιρετικού Xperia Z. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από έναν ανώνυμο υπάλληλο της Sony, που ανέφερε πως η συγκεκριμένη συσκευή θα ανακοινωθεί μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο.

Μέχρι στιγμής, είναι γνωστό πως στις συσκευές Xperia Z, η ιαπωνική εταιρία χρησιμοποιούσε μία ανοικτού κώδικα έκδοση του Android (AOSP), που δεν επέτρεπε στη ναυαρχίδα της Sony να εγκαταστήσει την εργοστασιακή έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Πιθανότητα το Sony Xperia Z Google Edition θα έρχεται με ενσωματωμένη την έκδοση Android Jelly Bean 4.2.2, ενώ θα δέχεται κανονικά όλες τις ενημερώσεις λογισμικού, όπως συμβαίνει με τις συσκευές της οικογένειας Nexus.

Επίσης, θεωρείται δεδομένο πως οι πωλήσεις της συγκεκριμένης έκδοσης θα γίνονται μόνο μέσω Play Store, όπως έγινε και στις περιπτώσεις του S4 και του One.

Οι πρώτες πληροφορίες επισημαίνουν πως η τιμή για τη νέα έκδοση της ναυαρχίδας της Sony θα ανέρχεται στα 599 δολάρια (450 ευρώ).