Η Apple αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες το τελευταίο χρόνο σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και απ’ ότι φαίνεται τα πράγματα δεν πηγαίνουν και πολύ καλύτερα στην Ευρώπη. Γερμανικό δικαστήριο διέταξε την Apple να αλλάξει κάποιους από τους κανόνες που έχει σχετικά με το πως χειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Η Apple μηνύεται από τη Γερμανική προστασία καταναλωτών, Verbraucherzentrale Bundesverband (VZBV), σχετικά με το πως χειρίζεται παγκόσμια τα δεδομένα των χρηστών. Η VZBV κατηγόρησε την Apple ότι συλλέγει πληροφορίες από τις τοποθεσίες των καταναλωτών μέσω των iPhone, παρά το γεγονός ότι το gps της συσκευής είναι απενεργοποιημένο.

Η Apple είχε ήδη υπογράψει συμφωνία που έλεγε ότι θα ικανοποιούσε 7 από τα 15 αιτήματα της VZBV, ενώ τα υπόλοιπα 8 επικυρώθηκαν σήμερα με την απόφαση του δικαστηρίου. Η Apple δεν έχει σχολιάσει κάτι πάνω στην απόφαση.

Επιπλέον, η διαταγή αφορά μόνο τη Γερμανία και όχι ολόκληρη την Ευρώπη, ωστόσο από τώρα η Apple θα πρέπει να λέει στους χρήστες ποια δεδομένα τους χρησημοποιεί και για ποιο σκοπό.

Πηγή: greekapplenews.gr