Προφανώς, το χθεσινό teaser από πλευράς ΕΑ, με τη photo του Lionel Messi κι ένα «14, coming soon», δεν θα μπορούσε παρά να αναφέρεται στο FIFA 14. Πράγματι, η εταιρεία ανακοίνωσε το νέο football sim με όλες τις τιμές πριν από λίγο, και ακολουθούν όλες οι πληροφορίες για το παιχνίδι

Καταρχάς, καθίσταται εμφανής η social πλευρά του FIFA 14. Νέο online mode που θα ενθαρρύνει την κοινωνική πλευρά μας, νέα features στο EA Sports Football Club, αλλαγές στο FIFA Ultimate team.

Επίσης, κι εδώ μεταφερόμαστε στο career mode, υπάρχει το φρέσκο Global Scouting Network, ώστε να ανακαλύπτετε πιο εύκολα τα φυντάνια και για να δημιουργείτε το δικό σας δίκτυο. Όμως τα στοιχεία για τα οποία καιγόμαστε εμείς, και πιθανώς κι εσείς, έχουν να κάνουν με το gameplay. Εδώ, η ΕΑ Canada που αναπτύσσει, ως συνήθως, τον τίτλο θα προσπαθήσει να μας εκπλήξει. Πρώτο και κύριο, έχουμε ένα νέο σύστημα για τα σουτ, το Pure Shot. Σε αυτό το κομμάτι, δεν θα είναι απλώς βελτιωμένα τα animations, αλλά ο παίκτης θα έχει στη διάθεσή του νέους τρόπους σκοραρίσματος και καλύτερο έλεγχο του σουτ. Αν σουτάρετε σωστά και σκοράρετε, το σύστημα μοιάζει να σας ανταμείβει περισσότερο από ποτέ.

Ακόμη, αναβαθμισμένα φαίνονται και τα ball physics, καθώς θα μπορείτε να καθορίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια την πορεία της μπάλας. Στις μεγάλες σκαφτές μπαλιές θα προστεθεί και φάλτσο, ώστε να μπορείτε να δίνετε τις πάσες εκεί ακριβώς που επιθυμείτε. Επιπλέον, θα καλύπτετε την μπάλα ακόμα καλύτερα με το Protect the Ball και θα κρατάτε μακριά τους αμυνόμενους, ενώ θα έχετε την ευχέρεια να ντριμπλάρετε με περισσότερη ακρίβεια και να αλλάζετε κατευθύνσεις ακόμα κι αν βρίσκεστε σε full ταχύτητα, χάρη στο Sprint Dribble Turns.

Τώρα, λόγω του Variable Dribble Touches, οι πιο τεχνίτες ποδοσφαιριστές, θα έχουν καλύτερη πρώτη επαφή και κοντρόλ κατά τη διάρκεια της ντρίπλας, κάτι που σημαίνει, σε συνδυασμό με τις αλλαγές κατευθύνσεων που προαναφέραμε, ότι θα είναι σε θέση να πετύχουν πολλά περισσότερα πράγματα σε σχέση με τους «πιο ξυλοκόπους».

Όσον αφορά στους συμπαίκτες σας, υπάρχει κι εδώ η υπόσχεση ότι θα συμπεριφέρονται ακόμα πιο ορθολογικά και ποδοσφαιρικά εντός γηπέδου, μαρκάροντας πιο στενά και αποσπώντας την μπάλα από τους επιτιθέμενους όταν εμφανίζεται η ευκαιρία. Τώρα, όταν επιτίθεστε, οι συμπαίκτες σας θα προσπαθούν να κοβούν στον κενό χώρο ή να δημιουργούν διάδρομο για εσάς που έχετε υπό την κατοχή σας την μπάλα, ανάλογα με το τι απαιτεί η περίσταση.

Τέλος, στην άμυνα, θα υπάρχουν ευκαιρίες και για «δεύτερα τάκλινγκ», στην περίπτωση που το πρώτο πάει στον βρόντο. Με άλλα λόγια, αναλόγως και την διαμορφωθείσα κατάσταση, θα επεκταθεί η ζώνη μαρκαρίσματος και ίσως να μπορείτε να κερδίσετε την μπάλα με μια συνδυαστική, βλέπε combo, κίνηση. Το «κλοτσιά στο καλάμι συν κουτουλιά», μάλλον δεν προβλέπεται…

Αυτά τα ολίγα! Προφανώς, θα περιμένουμε να πιάσουμε την έκδοση στα χέρια μας για να διαπιστώσουμε τις αλλαγές, για το αν είναι πράγματι σημαντικές και αν βοηθούν στο να γίνει το gameplay καλύτερο ή πιο ρεαλιστικό. Προς το παρόν, ο παραγωγός του τίτλου, David Rutter, είναι ενθουσιασμένος (προφανώς!) και θεωρεί ότι τα ματς θα είναι πιο έντονα, αγωνιώδη και πιστά στην πραγματικότητα.ρος το παρόν, η ανακοίνωση του τίτλου αφορά σε PS3, Xbox 360 και PC, ενώ αναφέρεται ότι θα υπάρξει update για άλλα formats στο προσεχές μέλλον. Χρονικά, η κυκλοφορία του FIFA 14 τοποθετείται παραδοσιακά το φθινόπωρο, χωρίς να γίνεται λόγος για κάτι πιο συγκεκριμένο. Άντε, καλή αρχή!

Πηγή: thegang.gr