Η Google ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της δημοφιλούς εφαρμογής WhatsApp, έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Οι διαπραγματεύσεις, φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες, με την Google να δείχνει σαφή διάθεση να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες επικοινωνίας της. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της εφαρμογής λέγεται πως αξιώνουν ακόμα μεγαλύτερο ποσό, ώστε να κλείσει η συμφωνία. Φυσικά, δεν έχει ακόμα γνωστό το πως σκοπεύει ο αμερικανικός κολοσσός να αξιοποιήσει την εφαρμογή, αν και εφόσον τελικά την εξαγοράσει.

Είναι δεδομένο πως τα τελευταία χρόνια, οι υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων γνωρίζουν σημαντική άνοδο, με τις περισσότερες από αυτές να σημειώνουν συνεχόμενα ρεκόρ στον αριθμό των χρηστών τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εφαρμογή LINE, η οποία μέσα σε διάστημα μόλις δύο χρόνων κατάφερε να φτάσει τα 130 εκατομμύρια χρήστες.

Το WhatsApp, αποτελεί αυτή τη στιγμή ίσως την πιο δημοφιλή εφαρμογή σε αυτόν τον τομέα, γεγονός που θα βοηθήσει τα μέγιστα (αν φυσικά συμφωνήσουν οι δύο πλευρές) στην προσπάθεια της Google να μπει δυναμικά στο συγκεκριμένο χώρο.