Το Amazon ανακοίνωσε την εξαγορά της υπηρεσίας Goodreads, ενός τόπου συνάντησης για αναγνώστες, που έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν αλλά και να μοιραστούν τα αγαπημένα τους βιβλία με άλλους.

Η Goodreads έκανε το ξεκίνημα του τον Ιανουάριο του 2007 και αυτή τη στιγμή έχει φτάσει τα 16 εκατομμύρια χρήστες με περισσότερα από 525 εκατομμύρια βιβλία να έχουν προστεθεί στη συλλογή του.

Μία τέτοια κίνηση σίγουρα θα δώσει σημαντικό προβάδισμα στο Amazon, απέναντι στον ανταγωνισμό, όπως η Apple. Η συνεργασία της Goodreads με το Kindle αλλά και τις άμεσες αγορές μέσω Amazon, σίγουρα θα οδηγήσει στην εκτόξευση του αριθμού των βιβλίων που προστίθενται κάθε μήνα στην ήδη τεράστια συλλογή της υπηρεσίας.

“Το Amazon και η Goodreads μοιράζονται το πάθος για την επανεφεύρεση της ανάγνωσης βιβλίων. Η Goodreads σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτουμε και συζητάμε για ένα βιβλίο, ενώ με το Kindle το Amazon έχει βοηθήσει τα μέγιστα ώστε να επεκταθεί η ανάγνωση βιβλίων σε ολόκληρο τον κόσμο”, δηλώνει ο αντιπρόεδρος του τμήματος του Kindle, Russ Grandinetti.

Και συνεχίζει τονίζοντας πως «από κοινού το Amazon και η Goodreads βοήθησαν χιλιάδες συγγραφείς να απευθυνθούν σε ένα μεγαλύτερο κοινό. Μαζί έχουμε σαν στόχο να ανακαλύψουμε πολλούς νέους τρόπους ώστε να ευχαριστήσουμε τόσο τους συγγραφείς όσο και τους αναγνώστες”.

Από την πλευρά του ο CEO και συνιδρυτής της Goodreads, Otis Chandler δήλωσε στο blog του πως “είμαι ενθουσιασμένος με τη συγκεκριμένη συμφωνία για τρεις λόγους. Πρώτον, με την επιρροή και τους πόρους του Amazon, μπορούμε να συστήσουμε πολύ περισσότερους αναγνώστες στη ζωντανή κοινότητα της Goodreads.

Δεύτερον, είχαμε πολλές αιτήσεις από τα μέλη μας για να φέρουμε την εμπειρία της υπηρεσίας μας σε κάποιο e-reader. Πλέον μπορούμε να φέρουμε την εμπειρία της Goodreads στο Kindle, το πιο διαδεδομένο από αυτά.

Τρίτον, το Amazon θα μας υποστηρίξει, ώστε να συνεχίσουμε το όραμα μας, παραμένοντας μία ανεξάρτητη οντότητα, με την επωνυμία Goodreads και με τη μοναδική μας κουλτούρα».

Περισσότερες πληροφορίες για το ύψος της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως κάτι τέτοιο αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος του δεύτερου τριμήνου.