Ήρθε η σειρά της Microsoft να ανακοινώσει τα οικονομικά της στοιχεία για το τελευταίο τρίμηνο του 2012, με τη γνωστή εταιρεία να έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος, η μήπως όχι;

Στη μελέτη της, η Microsoft παρουσίασε έσοδα που αγγίζουν το ποσό των 21,46 δισεκατομμυρίων δολαρίων με κέρδη 6,38 δισεκατομμύρια.

Ο CEO της εταιρίας, Steven Ballmer, δήλωσε πως «η μεγάλη φιλοδοξία μας ήταν να επαναπροσδιορίσουμε τα Windows, σε συνδυασμό με την κυκλοφορία των Surface και του λειτουργικού Windows Phone 8 προκάλεσαν μεγάλο ενθουσιασμό στους πελάτες καθώς και μία ευκαιρία για δημιουργικότητα σε αυτούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε».

Το τμήμα ανάπτυξης των Windows παρουσίασε έσοδα 5,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παρουσιάζοντας αύξηση 24%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Από την άλλη πλευρά το τμήμα «Servers and Tools», σημείωσε 9% αύξηση φτάνοντας τα 5,19 δισεκατομμύρια σε έσοδα, ενώ τέλος, το τμήμα επιχειρηματικότητας της εταιρείας, πρόσθεσε ακόμα 5,69 δισεκατομμύρια δολάρια στο λογαριασμό της εταιρείας.