Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που η Apple αντιμετωπίζει πρόβλημα στην προμήθεια των προϊόντων της, στέλεχος της Foxconn όμως επιβεβαίωσε πως στην περίπτωση του iPhone 5, οι καθυστερήσεις οφείλονται στη μειωμένη παραγωγή των εργοστασίων της.

Την ώρα που η διαθεσιμότητα του iPhone 5 ξεπερνά τις τρεις εβδομάδες, υψηλόβαθμο στέλεχος της Foxconn δήλωσε στη Wall Street Journal πως η διαδικασία της κατασκευής του αποτελεί πρόκληση για τους εργαζομένους.

Το εν λόγω στέλεχος είπε στην εφημερίδα πως το iPhone 5 είναι «η πιο δύσκολη συσκευή που έχει κατασκευάσει ποτέ η Foxconn».

Την ίδια στιγμή, ο αυστηρότερος έλεγχος που επιβάλλει η Apple για την αποφυγή κατασκευαστικών προβλημάτων επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τη γραμμή της παραγωγής.

Παρόλα αυτά η Foxconn βελτιώνει διαρκώς τις διαδικασίες κατασκευής του κινητού και ο ρυθμός παραγωγής βελτιώνεται καθημερινά.

Ανάλογο πρόβλημα παρουσιάστηκε και στις γραμμές παραγωγής του iPad Mini, η παρουσίαση του οποίου φημολογείται πως καθυστέρησε ακριβώς για αυτόν το λόγο.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που μια καινούρια συσκευή της Apple αντιμετωπίζει προβλήματα στην προμήθειά της. Το ίδιο είχε συμβεί και με το iPhone 4S, η διαθεσιμότητα του οποίο αμέσως μετά την κυκλοφορία του ήταν 1 έως 3 εβδομάδες.

Χρειάστηκε να περάσουν τρεις ολόκληροι μήνες για να μειωθεί στις τρεις με πέντε εργάσιμες ημέρες.

Το iPhone 5 κυκλοφόρησε στις 21 Σεπτεμβρίου και από τις πρώτες κιόλας ημέρες ήταν δυσεύρετο στην αγορά.

Αρκετοί καταναλωτές αναφέρουν πάντως πως ενώ η αναμονή στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και στα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, πολλά μικρότερα καταστήματα διαθέτουν ακόμα επαρκές απόθεμα.