Μπορεί οι πρώτες φήμες να ήθελαν την LG και την HTC να κατασκευάζουν συσκευές για την νέας σειράς Nexus της Google, φαίνεται όμως και η Samsung μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι.

Ο Richard Shim, αναλυτής της εταιρείας NPD Research, δήλωσε στο CNET πως ήδη η Κορεάτικη εταιρεία έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό ενός tablet 10.1 ιντσών, το οποίο θα κυκλοφορήσει με συνεργασία της Google και της Samsung και θα φέρει βέβαια το όνομα «Nexus».

Ο Shim αποκάλυψε ακόμα κάποιες πληροφορίες για την οθόνη της συσκευής, η οποία θα διαθέτει ανάλυση 2560×1600 και πυκνότητα εικονοστοιχείων 299 ppi, μεγαλύτερη από την πυκνότητα του iPad η οποία είναι 264 ppi. Η πυκνότητα εικονοστοιχείων μετριέται σε pixels ανά ίντσα και υποδηλώνει την ανάλυση της οθόνης καθώς και την ποιότητα με την οποία μπορεί να αποδώσει μια εικόνα.

Παράλληλα ανέφερε πως η Google πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή ενός φθηνότερου tablet το οποίο θα πωλείται στα 99 δολάρια, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό.

Η Google αναμένεται να παρουσιάσει επίσημα την νέα σειρά συσκευών Nexus μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ δεν αποκλείεται κάθε συσκευή της σειράς να κατασκευαστεί από διαφορετική εταιρεία.