Λίγες μέρες αφού η Sharp ξεκίνησε την μαζική παραγωγή της νέας σειράς οθονών της, στις 5 ίντσες με ανάλυση Full HD 1920×1080, παρουσίασε στην έκθεση CEATEC μια ακόμα πρωτότυπη οθόνη η οποία κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη που έχει κατασκευαστεί ποτέ, παρά το μικρό μέγεθος της.

Η νέα οθόνη χρησιμοποιεί τεχνολογία IGZO και έχει ανάλυση 2560×1600 σε μέγεθος μόλις 6.1 ιντσών, «απογειώνοντας» έτσι την πυκνότητα των εικονοστοιχείων της στα 498ppi. Με λίγα λόγια, είναι σαν να πήραν μια οθόνη 30 ιντσών και να την συρρίκνωσαν στις 6 ίντσες, διατηρώντας όμως τόσο την ανάλυση όσο και την πυκνότητα της!

Βέβαια το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να ξεχωρίσει λεπτομέρειες πάνω από τα 300ppi, τουλάχιστον όχι από την τυπική απόσταση χρήσης μιας κινητής συσκευής.

Χωρίς να αποκλείεται το γεγονός η οθόνη τελικά να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή συσκευών, είναι πολύ πιθανό το νέο πρωτότυπο προϊόν της Ιαπωνικής εταιρείας να κατασκευάστηκε μόνο και μόνο για την προβολή της εταιρείας και των ικανοτήτων της στην κατασκευή οθονών.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η Sharp βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση και, πέρα από τις πωλήσεις, αυτό που χρειάζεται όσο τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή είναι η προβολή των ικανοτήτων της στον τεχνολογικό τομέα.