Μετά από αρκετό καιρό αναμονής, καθώς και αρκετές διαρροές, η HTC παρουσίασε χθες την νέα ναυαρχίδα της σειράς One. Το HTC One X+ όπως δηλώνει το όνομα του αποτελεί μια σημαντική αναβάθμιση του προηγούμενου μοντέλου της εταιρείας, προσφέροντας του δυνατότερο επεξεργαστή, μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο και μεγαλύτερη μπαταρία.

Η συσκευή στον σχεδιασμό της είναι ολόιδια με το One X με διαφορά μερικών χιλιοστών στο ύψος και μερικών γραμμαρίων στο βάρος, πράγμα που σημαίνει πως δυστυχώς οι θήκες του One X δεν θα είναι συμβατές με το νέο μοντέλο. Κάποια από τα χαρακτηριστικά του προκάτοχου της έχουν παραμείνει τα ίδια. Διαθέτει οθόνη τεχνολογίας Super LCD 2, 4.7 ιντσών και ανάλυσης 720p με πυκνότητα 312ppi, 1GB μνήμης RAM, κύρια φωτογραφική μηχανή στα 8 megapixel και Beats Audio.

Οι βελτιώσεις που έχει υποστεί το One X+ στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι αρκετά σημαντικές. Χρησιμοποιεί τετραπύρηνο επεξεργαστή Nvidia Tegra 3 χρονισμένο στα 1.7GHz από 1.5GHz της προηγούμενης έκδοσης. Σε συνδυασμό με μπαταρία υψηλότερης χωρητικότητας, 2.100mAh από 1.800mAh, η εταιρεία υποστηρίζει πως το κινητό είναι κατά 67% ταχύτερο από τον προκάτοχο του ενώ η αυτονομία του είναι κατά 50% αυξημένη.

Βελτίωση έχει υποστεί και η μπροστινή κάμερα του One X+, η οποία έχει πια σένσορα 1.6 megapixel, από 1.3 που διέθετε το One X, ενώ το ηχείο της συσκευής διαθέτει ενσωματωμένο ενισχυτή για καλύτερη απόδοση του ήχου σε δυνατή ένταση. Ο αποθηκευτικός χώρος έχει διπλασιαστεί, στα 64 GB από τα οποία γύρω στα 55 θα είναι διαθέσιμα στον χρήστη ενώ για μια ακόμα φορά η HTC δεν πρόσθεσε θύρα microSD στην συσκευή.

Το HTC One X+ θα χρησιμοποιεί την τελευταία έκδοση του Android, 4.1.1 Jelly Bean ενώ θα ενσωματώνει την νέα έκδοση του Sense UI 4+. Η αναβαθμισμένη έκδοση του Sense θα περιλαμβάνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά, ανάμεσα τους την αναγνώριση προσώπων για την μπροστινή κάμερα, την δυνατότητα γρήγορης εκκίνησης της κάμερας από την οθόνη κλειδώματος και το «Tap and Go for Beats Audio» που θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν την συσκευή τους με ηχεία Beats μέσω NFC.

Το HTC One X+ θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και στην Βόρεια Ασία μέσα στον Οκτώβριο, χωρίς όμως να έχει ακόμα ανακοινωθεί η τιμή του.