Πόσων ετών είναι τα emoticons; Μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά κλείνουν τα 30! Πριν από ακριβώς 30 χρόνια, το Σεπτέμβριο του 1982, ο καθηγητής Σκοτ Φολμαν του Carnegie Mellon University, στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, αναζητούσε έναν τρόπο για να εκφράζει συναισθήματα με τα σύμβολα που περιλαμβάνει ένα κοινό πληκτρολόγιο.

Έτσι έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα σε έναν συνάδελφό του λέγοντας: «προτείνω το σύμβολο 🙂 που θα δείχνει ότι κάποιος αστειεύεται».

Η ιδέα του Φάλμαν έγινε πολύ γρήγορα πολύ δημοφιλής και οι φοιτητές του άρχισαν να αναζητούν ανάλογα σύμβολα για ένα σωρό ανθρώπινα συναισθήματα.

Αργότερα, καθώς η τεχνολογία πρόοδευε, έκαναν την εμφάνισή τους τα «έτοιμα» emoticons, τα emoticons με κίνηση και τα emoticons με ήχο.

Ο εμπνευστής τους, όμως δεν συμφωνεί με την εξέλιξη του «πνευματικού παιδιού» του.

«Δεν μου αρέσουν. Νομίζω ότι είναι άσχημα και καταστρέφουν την πρόκληση της αναζήτησης και της δημιουργίας συμβόλων, με συνδυασμούς πλήκτρων. Εντάξει, ίσως φταίει το γεγονός ότι εγώ τα είχα φανταστεί αλλιώς», λέει.

Πάντως και ο ίδιος δεν είχε φανταστεί τη διάσταση που θα έπαιρνε η ιδέα του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.