Με στόχο την πλήρη, αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση των χρηστών, η ΕΕΤΤ ανανέωσε το δικτυακό της τόπο www.eett.gr κάνοντάς τον ακόμα πιο φιλικό και εύκολα προσπελάσιμο για τους επισκέπτες του.

Εφεξής η ενημέρωση περιλαμβάνει τρεις μεγάλες ενότητες, με ειδήσεις και πληροφορίες «για καταναλωτές», «για παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών» και «για παρόχους ταχυδρομικών υπηρεσιών» αντίστοιχα. Η δομή της ύλης, σε ελληνική και αγγλική γλώσσα, εμπλουτίστηκε και ανανεώθηκε προκειμένου να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες ενημέρωσης της αγοράς, του Τύπου και των καταναλωτών.

Επιπλέον, προστέθηκαν νέες δυνατότητες εμφάνισης των πληροφοριών προκειμένου να διευκολυνθεί η περιήγηση των ατόμων με δυσκολίες στην όραση και την ακοή.

Ο νέος δικτυακός τόπος της EETT ενσωματώνει τις βέλτιστες πρακτικές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαφάνειας, εφόσον οι σημαντικότερες αποφάσεις της Αρχής δημοσιοποιούνται και είναι διαθέσιμες στο κοινό. Ακόμα, η επικοινωνία με τους πολίτες και τους παρόχους έχει γίνει ταχύτερη και απλούστερη μέσω ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων γενικών αδειών ή καταγγελιών.

Ο νέος δικτυακός τόπος της ΕΕΤΤ βασίζεται σε πλατφόρμα ανοιχτού (δωρεάν) λογισμικού, ενώ ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη έγιναν με ίδια μέσα, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία και των στελεχών της, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις και τα σχόλια των χρηστών.

Το www.eett.gr προσφέρει από σήμερα οργανωμένες και σε πλήρη λειτουργικότητα όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΕΕΤΤ που τον τελευταίο χρόνο λειτουργούσαν δοκιμαστικά, ως εξής:

• Γεωγραφικό Σύστημα Ευρυζωνικότητας (GIS) το οποίο παρέχει πληροφορίες για την ανάπτυξη της σταθερής ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα.
• Σύστημα Αποτίμησης Ποιότητας Ευρυζωνικών Συνδέσεων (ΣΑΠΕΣ) για μετρήσεις της πραγματικής ευρυζωνικής ταχύτητας από τους ίδιους τους πολίτες στο χώρο τους.
• Έλεγχος αριθμών αυξημένης χρέωσης για αποφυγή αθέμιτης ή υπερβολικής χρέωσης των καταναλωτών
• Γεωγραφικό Σύστημα Ταχυδρομείων (GIS) που παρουσιάζει το πλησιέστερο ταχυδρομικό κατάστημα σε σχέση με την θέση ενδιαφέροντος του χρήστη.
• Ηλεκτρονική υποβολή καταγγελίας από καταναλωτές ηλεκτρονικών και ταχυδρομικών υπηρεσιών
• Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από παρόχους υπηρεσιών.