Ο Chrome της Google απέκτησε μία νέα έκδοση που επιτρέπει πλέον στους χρήστες να το χρησιμοποιούν για να σερφάρουν στο ίντερνετ μέσα από το iPhone ή το iPad. Η πρωτοβουλία, σύμφωνα με τους αναλυτές, εντάσσεται στη στρατηγική της αμερικανικής εταιρείας να είναι ο Chrome παρών σε οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται στο διαδίκτυο.

Η κίνηση της Google αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στον πόλεμο με την Apple, η οποία παράγει τις δύο συσκευές, καθώς η πρώτη επιχειρεί να υποκαταστήσει το λογισμικό πλοήγησης Safari της δεύτερης, το οποίο βρίσκεται προεγκατεστημένο στα προϊόντα της Apple. Η ανακοίνωση μάλιστα έρχεται αμέσως μετά την αποκάλυψη των σχεδίων της Google να κυκλοφορήσει στην αγορά τον δικό της υπολογιστή-ταμπλέτα Nexus, που θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Asus και θα ανταγωνιστεί άμεσα το iPad.

Ο Google Chrome για τις συσκευές της Apple θα είναι δωρεάν και η πρώτη θα έχει κάποια έσοδα από διαφημιστικές προμήθειες. Πριν ένα μήνα περίπου, η Yahoo είχε παρουσιάσει το δικό της πρόγραμμα πλοήγησης Axis, που επίσης απευθύνεται στους χρήστες iPhone και iPad.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.