Ο Chrome της Google απέκτησε μία νέα έκδοση που επιτρέπει πλέον στους χρήστες να το χρησιμοποιούν για να σερφάρουν στο ίντερνετ μέσα από το iPhone ή το iPad. Η πρωτοβουλία, σύμφωνα με τους αναλυτές, εντάσσεται στη στρατηγική της αμερικανικής εταιρείας να είναι ο Chrome παρών σε οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται στο διαδίκτυο.

Η κίνηση της Google αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στον πόλεμο με την Apple, η οποία παράγει τις δύο συσκευές, καθώς η πρώτη επιχειρεί να υποκαταστήσει το λογισμικό πλοήγησης Safari της δεύτερης, το οποίο βρίσκεται προεγκατεστημένο στα προϊόντα της Apple. Η ανακοίνωση μάλιστα έρχεται αμέσως μετά την αποκάλυψη των σχεδίων της Google να κυκλοφορήσει στην αγορά τον δικό της υπολογιστή-ταμπλέτα Nexus, που θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Asus και θα ανταγωνιστεί άμεσα το iPad.

Ο Google Chrome για τις συσκευές της Apple θα είναι δωρεάν και η πρώτη θα έχει κάποια έσοδα από διαφημιστικές προμήθειες. Πριν ένα μήνα περίπου, η Yahoo είχε παρουσιάσει το δικό της πρόγραμμα πλοήγησης Axis, που επίσης απευθύνεται στους χρήστες iPhone και iPad.