Τους τρεις μήνες που μας πέρασαν ο Jordan Golson πούλησε υπολογιστές και gadgets της Apple στο Apple Store στο Salem αξίας 750.000 δολαρίων. Αυτός ο αριθμός σίγουρα θα άξιζε μία ατελείωτη γιορτή με σαμπάνιες, αν βέβαια ο υπάλληλος της εταιρείας μπορούσε να πληρώσει γι αυτά. Ο ίδιος δηλώνει: «Έπαιρνα 11.25 δολάρια την ώρα. Ένα κομμάτι μέσα μου έλεγε ότι αυτό είναι τέλειο, γιατί είμαι οπαδός της Apple και το μαγαζί πήγαινε καλά. Αλλά όταν κοιτάς τα ποσά που κερδίζει η εταιρεία και μετά κοιτάς τον μισθό σου, τότε είναι κάπως σκληρό».

Σε ένα νέο δημοσίευμά τους, οι New York Times παρουσιάζουν τις πωλήσεις της εταιρείας και τη σχέση της με τους υπαλλήλους. Η αμερικανική εταιρεία έχει αυτή τη στιγμή 43.000 εργαζόμενους στην αγορά των ΗΠΑ, με τους 30.000 από αυτούς να απασχολούνται στα Apple Retail Stores και να αμείβονται κατά μέσο όρο με 25.000 δολάρια το χρόνο.

Κάθε υπάλληλος ξεχωριστά αποφέρει στην εταιρεία έσοδα της τάξης των 473.000 δολαρίων το χρόνο και το 2012 οι πωλήσεις των Apple Stores απέφεραν τζίρο της τάξης των 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σημειώνεται ότι ένας καλός πωλητής μπορεί να αποφέρει έως και 3 εκατομμύρια τζίρο το χρόνο, ενώ ο μέσος χρόνος παραμονής στην εταιρεία για τους υπαλλήλους φτάνει τα δυόμισι χρόνια.

Σύμφωνα με το άρθρο, το μεγαλύτερο κομμάτι των εργαζομένων της εταιρείας δηλώνει ικανοποιημένο με το μισθό του, με έναν υπάλληλο, ο οποίος δεν ήθελε να δημοσιευτεί το όνομα του, να δηλώνει: «Όταν δουλεύεις για την Apple, νιώθεις ότι εργάζεσαι για το κοινό καλό».