Η σχετικότητα των αριθμών στην Αpple

Οι πωλήσεις της εταιρείας και η σχέση της με τους υπαλλήλους


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑAPPLE
13:10
26/06/2012
Η σχετικότητα των αριθμών στην Αpple
4
loading

Τους τρεις μήνες που μας πέρασαν ο Jordan Golson πούλησε υπολογιστές και gadgets της Apple στο Apple Store στο Salem αξίας 750.000 δολαρίων. Αυτός ο αριθμός σίγουρα θα άξιζε μία ατελείωτη γιορτή με σαμπάνιες, αν βέβαια ο υπάλληλος της εταιρείας μπορούσε να πληρώσει γι αυτά. Ο ίδιος δηλώνει: «Έπαιρνα 11.25 δολάρια την ώρα. Ένα κομμάτι μέσα μου έλεγε ότι αυτό είναι τέλειο, γιατί είμαι οπαδός της Apple και το μαγαζί πήγαινε καλά. Αλλά όταν κοιτάς τα ποσά που κερδίζει η εταιρεία και μετά κοιτάς τον μισθό σου, τότε είναι κάπως σκληρό».

Σε ένα νέο δημοσίευμά τους, οι New York Times παρουσιάζουν τις πωλήσεις της εταιρείας και τη σχέση της με τους υπαλλήλους. Η αμερικανική εταιρεία έχει αυτή τη στιγμή 43.000 εργαζόμενους στην αγορά των ΗΠΑ, με τους 30.000 από αυτούς να απασχολούνται στα Apple Retail Stores και να αμείβονται κατά μέσο όρο με 25.000 δολάρια το χρόνο.

Κάθε υπάλληλος ξεχωριστά αποφέρει στην εταιρεία έσοδα της τάξης των 473.000 δολαρίων το χρόνο και το 2012 οι πωλήσεις των Apple Stores απέφεραν τζίρο της τάξης των 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σημειώνεται ότι ένας καλός πωλητής μπορεί να αποφέρει έως και 3 εκατομμύρια τζίρο το χρόνο, ενώ ο μέσος χρόνος παραμονής στην εταιρεία για τους υπαλλήλους φτάνει τα δυόμισι χρόνια.

Σύμφωνα με το άρθρο, το μεγαλύτερο κομμάτι των εργαζομένων της εταιρείας δηλώνει ικανοποιημένο με το μισθό του, με έναν υπάλληλο, ο οποίος δεν ήθελε να δημοσιευτεί το όνομα του, να δηλώνει: «Όταν δουλεύεις για την Apple, νιώθεις ότι εργάζεσαι για το κοινό καλό».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar bigakis

  Αν δουλεύεις για την apple πεινάς. Αν δουλεύεις τον κόσμο όπως η apple πλουτίζεις.

 2. avatar Ecomo

  ξέρω άτομα που δουλεύουν στο Support line της iphone είναι οι πιο κακκοπληρωμένοι. Μπορώ να σας πω με 100% βεβαιότητα ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν Iphone . το αργότερο μετά από 2 χρόνια έχουν φύγει η τους διώχνουν από την εταρία για να μην τους δώσουν απεριόριστο συμβόλαιο. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι όλο το support line δεν έχει δικό ούτε ένα iphone για να κάνουν τεστ! Δηλαδή όταν περνεται εσείς τηλεφώνω για να φτιάξετε κάτι στο Iphone σας, κατά μεγάλη πιθανότητα το άτομο που μηλατε να μην έχει πιάσει ποτέ Iphone στο χέρι του

 3. avatar nemiath

  \"«Όταν δουλεύεις για την Apple, νιώθεις ότι εργάζεσαι για το κοινό καλό». Αν θέλεις να δουλέψεις για το κοινό καλό ζώο άντε να φτιάξεις κανα αρδευτικό έργο εθελοντής να πιουν νερό οι διψασμένοι.

 4. avatar eclipse

  Ρε τον φουκαρά, καταλαβαίνω γιατί ήθελε να παραμείνει ανώνυμος...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει