Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τραβήξει μια φωτογραφία μπροστά από το καθρέφτη και έχουμε παρατηρήσει ότι η κάμερα δεν θέλει – και δεν μπορεί – να κρυφτεί με τίποτα. Ωστόσο, τη λύση έδωσε ένας ερασιτέχνης φωτογράφος, ο οποίος χρησιμοποιώντας τη μαγεία του Photoshop, κατάφερε να δημιουργήσει τη τέλεια ψευδαίσθηση.

Το «κόλπο» είναι ότι στη πραγματικότητα δεν πρόκειται για μία φωτογραφία, αλλά για μια συλλογή από διάφορες λήψεις, οι οποίες έχουν δεχτεί τη κατάλληλη επεξεργασία στο Photoshop.

«Χρειάζεστε μονάχα μια φωτογραφική μηχανή, ένα μεγάλο καθρέφτη και ορισμένες βασικές γνώσεις του Photoshop», δηλώνει ο φωτογράφος στο blog με τίτλο «Photoshop Subtle Mirror Trick Tutorial».

«Ουσιαστικά συνδυάζετε τρεις φωτογραφίες, μία για καθένα από τα χέρια σας και μία τρίτη για τα κεφάλι σας».

«Αρχικά φωτογραφίζετε το δεξί σας χέρι και στη συνέχεια το αριστερό. Μετά διαγράφετε από κάθε φωτογραφία το στρώμα που παρουσιάζει το χέρι σας να κρατά τη κάμερα. Έπειτα, τραβάτε φωτογραφία το κεφάλι σας, με τη κάμερα να απέχει αρκετά από το πρόσωπό σας, και συνδέετε αυτή τη φωτογραφία στις υπόλοιπες και είστε έτοιμοι».

Εάν είστε αρκετά προσεκτικοί κατά τη λήψη των φωτογραφιών, τότε η διαδικασία θα είναι πολύ εύκολη. Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα να πάρετε ορισμένα μαθήματα Photoshop.