proho.gr
Αν και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά της Motorola Mobility από την Google, υπάρχουν φήμες ότι η εταιρεία πρόκειται να την πουλήσει ξανά μόλις την αγοράσει. Μάλιστα αναφέρεται ως υποψήφιος αγοραστής η Huawei η οποία και θα καταβάλει ένα εξαιρετικά υψηλό ποσό για να την αποκτήσει.

Γιατί όμως η Google να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια; Ως προς αυτό μπορούν να γίνουν μόνο εικασίες. Πιθανότερος λόγος όμως είναι το γεγονός ότι η Google δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη πρόθεση να μπει στην αγορά των smartphones. Στόχος της εξαγοράς ήταν η απόκτηση των ευρεσιτεχνιών της Motorola Mobility προκειμένου να επικρατήσει στο νομικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει αυτή την περίοδο μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας.

Δεν πρόκειται για κάτι παράλογο πάντως. Τυχόν είσοδος της Google στην αγορά των smartphones θα δημιουργήσει τριβές στις σχέσεις της με του άλλους κατασκευαστές συσκευών Android. Μακροπρόθεσμα λοιπόν μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στην διείσδυση του λειτουργικού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εταιρεία.