proho.gr
Αν και όταν ακούμε τη λέξη ρομπότ μας έρχονται στο μυαλό ανθρωποειδείς συσκευές και μηχανικοί βραχίονες, η εταιρεία που αγόρασε η Amazon δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όλα αυτά.

Πρόκειται βέβαια για την KIVA η οποία εξαγοράστηκε προς 775 εκατομμύρια δολάρια και το «μόνο» που κάνει είναι να ελέγχει ρομποτικά τη μεταφορά αντικειμένων από τη μία μεριά μιας αποθήκης σε μια άλλη.

Στην πραγματικότητα βέβαια δεν πρόκειται για κάτι απλό καθώς αυξάνει κατακόρυφα την παραγωγικότητα των υπαλλήλων μιας εταιρείας καθώς εξασφαλίζει ότι δεν θα τρέχουν από τη μία μεριά μιας τεράστιας αποθήκης στην άλλη προκειμένου να βρουν ένα προϊόν και να το στείλουν στον πελάτη.

Επιπλέον η διαχείριση πολλών ρομπότ μαζί είναι κάτι εξαιρετικά πολύπλοκο καθώς πάντοτε υπάρχει ο κίνδυνος συγκρούσεων μεταξύ τους και καταστροφής των προϊόντων που μεταφέρουν.

Σε κάθε περίπτωση η Amazon φαίνεται διατεθειμένη να επενδύσει στον τομέα αυτό. Όπως ανακοινώθηκε θα αυτοματοποιήσει πλήρως και τις 69 τεράστιες αποθήκες της.

Δεδομένου μάλιστα ότι το κόστος για κάθε μία από αυτές μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 20 εκατομμύρια δολάρια, είναι σαφές ότι η εταιρεία περιμένει ότι η δαπάνη αυτή θα της δώσει τεράστιο πλεονέκτημα απέναντι στους ανταγωνιστές της.