Μια νέα έκδοση των αισθητήρων της Microsoft, Kinect, για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με Windows, ανακοίνωσε η εταιρία.

Οι χρήστες θα μπορούν, όπως ήδη κάνουν με τις κονσόλες Xbox 360 για βιντεοπαιγνίδια, να ελέγχουν εξ αποστάσεως τον υπολογιστή τους με φωνητικές εντολές και με τις κινήσεις τους. Ο χρήστης αντί να κάνει «κλικ» με το ποντίκι του, απλώς θα κουνάει τα χέρια του μπροστά στην οθόνη του ή θα μιλάει στο συνδεδεμένο στον υπολογιστή του μικρόφωνο.

Το νέο Kinect for Windows, σύμφωνα με το BBC, θα επιτρέπει τον έλεγχο του υπολογιστή από απόσταση έως 40 εκατοστών από την οθόνη έναντι ελάχιστης απόστασης 50 εκατοστών για το Kinect για παιγνίδια. Όμως το νέο προϊόν θα έχει περίπου διπλάσια τιμή (περίπου 200 ευρώ) σε σχέση με αυτό που προορίζεται για τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών.

Σημειώνεται ότι οι αισθητήρες Kinect έχουν το παγκόσμιο ρεκόρ του καταναλωτικού προϊόντος με την ταχύτερη αύξηση πωλήσεων στην ιστορία, πουλώντας πάνω από οκτώ εκατομμύρια συσκευές μεταξύ Νοεμβρίου 2010 και Ιανουαρίου 201