proho.gr
Το νέο μηχάνημα της Lenovo, IdeaPad YOGA, θα διατεθεί στο εμπόριο με το χαρακτηρισμό των 4 συσκευών σε μία. Ο χαμαιλέοντας υπολογιστής, μπορεί να μετατραπεί από φορητός υπολογιστής σε ταμπλέτα σε τρεις θέσεις: επίπεδη, καβαλέτο και όρθια.

Όταν ανοίξετε τον φορητό υπολογιστή, θα παρουσιαστεί μπροστά σας ένα κανονικού μεγέθους notebook, με πληκτρολόγιο και δερμάτινα στηρίγματα για τις παλάμες. Μόλις το διπλώσετε, δημιουργείτε μία 13-ινστών ταμπλέτα.

Το YOGA θα τρέχει Windows 8 και θα είναι σε θέση να προσφέρει έως και οκτώ ώρες μπαταρίας. Η εταιρεία το χαρακτηρίζει ως το λεπτότερο μετατρέψιμο ultrabook που κυκλοφορεί, με πάχος 1,7 εκατοστά και βάρος 1,5 κιλά.

«Είναι σαφές για εμάς ότι οι καταναλωτές θέλουν τις τέσσερις οθόνες τους: κινητές συσκευές, ταμπλέτες, φορητούς υπολογιστές και έξυπνες τηλεοράσεις, και θέλουν να συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε», αναφέρει ο Yang Yuanqing, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lenovo.

«Το IdeaPad YOGA multi-mode notebook επαναπροσδιορίζει την εμπειρία χρήστη αναφορικά με την ευελιξία και την δυνατότητα μετατροπής, συνδυάζοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά των παραδοσιακών PC με τα καλύτερα των ταμπλετών και πολλών άλλων συσκευών», συμπλήρωσε.

Το multimode notebook, IdeaPad YOGA, θα είναι διαθέσιμο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, με εκτιμώμενη λιανική τιμή εκκίνησης τα 939€.