proho.gr
Η Intel παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα προοπτική για το μέλλον των Ultrabooks που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε tablet, καθώς και ένα φορητό υπολογιστή με διαφανές πάνελ, στην έκθεση CES.

Ο Mooley Eden, στέλεχος της Intel, ανέβηκε στη σκηνή της CES λέγοντας ότι δεν είχε την πρόθεση να συζητήσει για επεξεργαστές, αλλά για την εμπειρία του χρήστη.

Για την ακρίβεια δήλωσε: «Ουάου, δεν είναι πρόκειται για μία έκθεση τεχνολογίας, αλλά για μία έκθεση καταναλωτών, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για τις πολύ μικρές “ανιαρές” τεχνολογικές λεπτομέρειες».

Ωστόσο, η απόδοση τόνισε ότι εξακολουθεί και παραμένει ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα, καθώς οι άνθρωποι θέλουν να δημιουργήσουν με τους υπολογιστές και όχι μόνο να καταναλώσουν περιεχόμενο. «Η κατανάλωση είναι καλή για τις αγελάδες, εμείς είμαστε άνθρωποι».

Και ενώ οι περισσότεροι από τους φορητούς υπολογιστές ακολούθησαν την κλασική γραμμή των ultrabooks, με μεταλλικά δηλαδή σώματα παρόμοια με αυτά του MacBook Air της Apple, δύο υπολογιστές της Intel επέλεξαν να ακολουθήσουν ένα τελείως διαφορετικό μονοπάτι.

Το Nikiski διαθέτει μία διάφανη οθόνη κάτω από το πληκτρολόγιο. Όταν το καπάκι είναι κλειστό, η οθόνη εμφανίζει ειδοποιήσεις, όπως συμβάντα των Windows 8 ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το πάνελ βασίζεται σε μία οθόνη αφής και επιτρέπει στον χρήστη να αλληλεπιδρά με τα tiles.

Τα notifications tiles είναι πολύ παρόμοια σε εμφάνιση με αυτά των Windows 8, ωστόσο ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι έχουν αναπτύξει ένα δικό τους UI.

Όταν το καπάκι είναι ανοιχτό και ο χρήστης πληκτρολογεί, η οθόνη ανιχνεύει τα χέρια του και αναγνωρίζει ότι ο χρήστης προσπαθεί να δακτυλογραφήσει, διατηρώντας το δρομέα στη θέση του.

Ένα άλλο κομμάτι hardware που πήρε και αυτό έναν διαφορετικό δρόμο, ήταν ένα μετατρέψιμο Ultrabook που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μία ταμπλέτα, αλλά και ως ένα πλήρες laptop.

Το πληκτρολόγιο βγαίνει κάτω από την οθόνη αφής, και η οθόνη περιστρέφεται προς τα πάνω για ευκολότερη πληκτρολόγηση.