proho.gr
O κορεάτικος γίγαντας LG Electronics παρουσίασε μια σειρά από «geek chic» 3D γυαλιά που στόχο έχουν να ξεπεράσουν ένα πολύ βασικό πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από την απόλυτα αντιαισθητική όψη. Η σειρά, που περιλαμβάνει ελαφριά φθηνά γυαλιά, clip-ons με βάρος μόλις 5.5 γραμμάρια, καθώς και ένα ζευγάρι που σχεδιάστηκε από τον γκουρού Alain Mikli, θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2012.

Στο σύνολο θα αποτελείται από ελαφρύτερα, πιο άνετα γυαλιά που θα προσφέρουν καμπυλωτούς φακούς και μεταλλικό σκελετό, με την εταιρεία να ελπίζει να τα μετατρέψει σε «μοντέρνα αξεσουάρ μόδας». Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι θα κοστίζουν πολύ λιγότερο από τα αντίστοιχα με μπαταρίες.

Το ίδιο μονοπάτι έχουν αρχίσει και ακολουθούν και άλλοι κατασκευαστές, οι οποίοι στρέφονται σε φθηνότερα «παθητικά» γυαλιά, και όχι στα ενεργά με μπαταρία, που σαφέστατα προσθέτουν μια επιπλέον δαπάνη.

«Συγκριτικά με τα Active Shutter, τα 3D γυαλιά της LG είναι πολύ πιο άνετα και σε πολύ πιο προσιτές τιμές, καθιστώντας τα πιο προσιτά για μεγαλύτερες ομάδας ανθρώπων και ολόκληρες οικογένειες που θα μπορούν να απολαύσουν 3D ταινίες μαζί», δήλωσε ο Havis Kwon, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LG Home Entertainment Company.