Η Honda είχε προκαλέσει τα βλέμματα του τεχνολογικού χώρου πέρυσι με την παρουσίαση του U3-X, ενός ατομικού ρομποτικού μεταφορικού μέσου, το οποίο στην πραγματικότητα επρόκειτο για ένα μηχανικό unicycle.

Τώρα, στην Tokyo Motor Show 2011, η Honda παρουσίασε ένα αρκετά παρόμοιο «όχημα» το οποίο και ονόμασε Uni-Cub.

Στην πραγματικότητα, η Honda υποστηρίζει ότι ασχολείται με λύσεις ατομικής μεταφοράς από το 1980. Όπως ακριβώς και με το U3-X, το νέο αυτό μοντέλο δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να οδηγούν προς την κατεύθυνση που επιθυμούν, μετακινώντας μόνο το πάνω μέρος του σώματός τους, ή ελέγχοντας ένα joystick (το ρομπότ μπορεί να χειριστεί επίσης και πλευρικές κινήσεις).

Κινήσεις 360 μοιρών, είναι εξίσου μέσα στις δυνατότητές του, ωστόσο η εταιρεία, προσέθεσε ένα ακόμα τροχό για να το καταστήσει ακόμα πιο σταθερό. Τέλος, με στόχο την αύξηση της άνεσης του οδηγού, το Uni-Cub διαθέτει και μπράτσα, κάτι που απουσίαζε από τα προηγούμενα μοντέλα.

Σύμφωνα με τη Honda, το Uni-Cub έχει τελική 10km/ώρα και η μπαταρία του διαρκεί για μία ώρα, προς το παρόν. Δυστυχώς, η εταιρεία δεν είναι ακόμα σίγουρα, για το πότε θα μπει στην διαδικασία εμπορευματοποίησης του μηχανήματος και άρα και στην παραγωγή του. Όταν πάντως με το καλό εμφανιστεί στις αγορές, οι πιθανές χρήσεις του είναι για εκθεσιακούς χώρους ή για εργαζόμενους σε εμπορικά κέντρα.