Ένα ακόμη περιστατικό αυτοανάφλεξης αναφέρθηκε για μία συσκευή iPhone 4 στη Βραζιλία, μετά και αυτό που είχε συμβεί την προηγούμενη εβδομάδα μέσα σε αεροπλάνο, στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του δημοφιλούς κινητού, Ayla Mota, η συσκευή του άρχισε να βγάζει σπίθες ενώ την φόρτιζε. Την ώρα που το κινητό «άναψε», ο ίδιος κοιμόταν σε μικρή απόσταση από τη συσκευή. Όπως ανέφερε, όταν ξύπνησε διαπίστωσε πως υπήρχε αρκετός καπνός στο δωμάτιο του. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, φαίνεται πως το κινητό είχε επενδυθεί με θήκη προστασίας.

Επιπλέον, ο Mota αντιμετώπισε πρόβλημα σχετικά με το πού έπρεπε να απευθυνθεί καθώς η συσκευή του είχε αγοραστεί στη Γαλλία κάτι που σημαίνει ότι η εγγύηση του δεν ισχύει για τη Βραζιλία.

Τα περιστατικά ανάφλεξης συσκευών iPhone δεν είναι πολλά, ωστόσο είναι αξιοσημείωτο πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν αναφερθεί δύο συμβάντα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χρήστες ανέφεραν αύξηση της θερμοκρασίας πριν αναφλεγεί η συσκευή.

Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες, ο «ένοχος» να είναι η μπαταρία του κινητού. Αν λάβουμε μάλιστα υπ’ όψιν μας ότι το τελευταίο περιστατικό συνέβη ενόσω το iPhone βρισκόταν σε διαδικασία φόρτισης, οι υποψίες αυτές εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε σχετική βεβαιότητα.

Περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις στο proho.gr