Μια νέα εφαρμογή για το iPhone προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την άγρια φύση. Συγκεκριμένα, οι χρήστες μπορούν να βλέπουν live σπάνια είδη ζώων μέσω κρυμμένων καμερών σε διάφορα μέρη της γης.

Η εφαρμογή ονομάζεται «Instant Wild» και η ιδέα προήλθε από το Zoological Society of London (ZSL). Η ZSL ελπίζει πως, μέσω της συνεργασίας με τους χρήστες, θα καταφέρει να έρθει πιο κοντά με σπάνια είδη ζώων, τα οποία ακόμη δεν έχουν ανακαλυφθεί.

Η εφαρμογή είναι συνδεδεμένη με κάμερες, οι οποίες ανιχνεύουν τη κίνηση και κάθε φορά που τις προσπερνά ένα ζώο, εκείνες τραβούν αμέσως φωτογραφία. Οι φωτογραφίες στέλνονται απευθείας στους χρήστες.

Επιπλέον οι χρήστες της εφαρμογής θα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται τις απόψεις τους για τα διάφορα είδη ζώων, τα οποία θα κατηγοριοποιούνται για την διευκόλυνση της διαδικασίας. Για παράδειγμα, οι χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο θα μπορούν να παρατηρούν εάν ο πληθυσμός ενός ζώου υπό εξαφάνιση αυξάνεται ή μειώνεται.

«Το να ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή μια ομάδα ελεφάντων περνά από τη μία πλευρά του κόσμου στην άλλη είναι σημαντικό. Το να το βλέπεις είναι ανεπανάληπτη εμπειρία. Και εμείς αυτή την εμπειρία προσφέρουμε στο κόσμο. Ελπίζουμε ότι μαζί με χιλιάδες ανθρώπους θα καταφέρουμε να αλλάξουμε πολλά για τα απειλούμενα είδη», υπογράμμισε ο Καθηγητής της ZSL Jonathan Baillie.