Mια πρόσφατη μελέτη από τη Yahoo Research, κατέδειξε ότι το 50% των tweet προερχόταν από μόνο 20.000 ελίτ χρήστες, με το μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών να δημιουργείται από διασημότητες τους οποίους «ακολουθούν» διάφοροι … Followers.

Αυτοί οι υποτιθέμενοι 20K ελίτ χρήστες αντιπροσωπεύουν μόνο το 0,05% του πραγματικού πληθυσμού του Twitter, αν και κυκλοφορούν πληροφορίες που οι περισσότεροι από μας στο Twitter απλά τις αναμασούμε και αναδημοσιεύουμε σε άλλους στην πλατφόρμα.

Ο Duncan Watts, ένας από τους ερευνητές, ανέφερε ότι:«Είναι πραγματικά ένας ιστότοπος στον οποίο οι διάφοροι επώνυμοι επικρατούν, πρόκειται δηλαδή για ένα χώρο που χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, μια μικρή ομάδα που είναι υπερ-συνδεδεμένη και από τους υπόλοιπους οι οποίοι δίνουν προσοχή στην μειονότητα.

Από τους 50 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες του Twitter ελάχιστοι είναι αυτοί που αναρτούν. Στην πραγματικότητα, γνωρίζουμε ήδη ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους χρήστες παρακολουθούν το περιεχόμενο και το αφομοιώνουν. Η μελέτη επιβεβαιώνει την ιδέα ότι οι περισσότεροι bloggers αναμεταδίδουν πληροφορίες, με κάποιους άλλους να τους ακολουθούν, και διασημότητες να ακολουθούν άλλες διασημότητες και ούτε καθεξής.

Πηγή: proho.gr