Κάθε φορά που πέφτει κάτω το iPhone από μια απροσεξία ο χρήστης βιώνει αρκετά δευτερόλεπτα φόβου μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι η συσκευή του δεν έπαθε τίποτα και να ανακουφιστεί. Το ευχάριστο τέλος όμως δεν υπάρχει πάντα, αφού μπορεί το smartphone μας να χτυπήσει ανεπανόρθωτα και να χρειαστεί επισκευή.

Αυτό συνέβη και όταν έσπασε η εξωτερική οθόνη του iPhone 5S με αποτέλεσμα να χρειαστεί να την αντικαταστήσω λίγους μόλις μήνες μετά την αγορά της συσκευής. Αυτό που έψαχνα από την αρχή ήταν φθηνή αντικατάσταση με γνήσια ανταλλακτικά που θα συνεχίσει να μου προσφέρει τη μοναδική εμπειρία χρήσης που είχα πριν το ατύχημα. Φυσικά δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρω να χάσω την εγγύηση του κατασκευαστή, οπότε στράφηκα προς τη λύση του εξουσιοδοτημένου επισκευαστικού κέντρου της Apple.

Η Info Quest Technologies, με εργαστήρια επισκευής σε Καλλιθέα και Ρέντη, αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο επίσημο επισκευαστικό κέντρο για τα προϊόντα της Apple. Το smartphone μου επισκευάστηκε χωρίς βέβαια να μειωθεί η ποιότητα της συσκευής. Αυτό όμως που με έκανε να επισκεφτώ την Info Quest Technologies ήταν η οικονομική πρόταση που προσέφερε στην αντικατάσταση οθόνης, καθώς και το ότι η επισκευή γίνεται μόνο με γνήσια ανταλλακτικά, χωρίς να χάνεται η εγγύηση του προϊόντος και απόλυτα σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Apple.

Σε κάθε περίπτωση, στις καλοκαιρινές μας διακοπές το smartphone εκτίθεται σε πολλούς κινδύνους, αλλά δεν υπάρχει λόγος πανικού όταν υπάρχει εξουσιοδοτημένο εργαστήριο επισκευής στην Ελλάδα, όπου θα διαγνωστεί άμεσα το πρόβλημα και η συσκευή θα επισκευαστεί οικονομικά. Πολύτιμα είναι τα μέτρα προστασίας όπως θήκες κ.λπ., εξίσου σημαντικό είναι όμως να γνωρίζουμε και πού ακριβώς θα γίνει το service με αξιοπιστία και ταχύτητα.