Η Toshiba ανακοίνωσε την πρώτη της ταμπλέτα με λειτουργικό Honeycomb, η νέα έκδοση του Android, και την ονόμασε «Regza AT300». 

Η ταμπλέτα παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο για πρώτη φορά στην γνωστή έκθεση ηλεκτρονικών CES (Consumer Electronics Show), ενώ αργότερα τον ίδιο μήνα κυκλοφόρησε ένα βίντεο στην ιστοσελίδα της εταιρείας δίνοντας περισσότερα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Η πολλά υποσχόμενη ταμπλέτα είναι η νέα πρόταση της Toshiba, αντικαθιστώντας την προηγούμενη, όχι και τόσο αποδοτική εμπορικά Folio 100, με λειτουργικό Android 2.2.

Η Regza επιπλέον, θα υποστηρίζει συνδεσιμότητα με άλλες συσκευές της ίδιας εταιρείας, οι οποίες θα φέρουν τη σήμανση Regza.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της:

Οθόνη: 10.1 ίντσες LCD, 1280Χ800, LED
Επεξεργαστής: Tegra 2, διπύρηνος, 1GHz
Μνήμη: 1Gb RAM, 16GB εσωτερική, SD δυνατότητα αποθήκευσης
Συνδεσιμότητα: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth, HDMI, miniUSB, USB
Κάμερα:5MP η οπίσθια, 2MP η μπροστινή
Διάρκεια Μπαταρίας: 7 ώρες

Το προϊόν θα ζυγίζει 765 γραμμάρια, ενώ το πάχος της θα είναι 15.8 χιλιοστά, το οποίο ίσως φαντάζει αρκετά μεγάλο, αν αναλογιστούμε ότι το iPad είναι στα 8.8 χιλιοστά. Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, με τιμή γύρω στα 730$ το λιγότερο στην Ιαπωνία, ενώ στην Αμερική θα φτάσει περί τα μέσα Ιουλίου. Οι ενδιαφερόμενοι εδώ στην Ελλάδα θα περιμένουμε ανάλογη ανακοίνωση από την εταιρεία.