Η τεχνολογία διαρκώς εξελίσσεται με σκοπό να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, πρακτική μέσω έξυπνων επιλογών. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της μπαταρίας, καθώς βελτιώνεται με σκοπό να επαναφορτίζεται εύκολα, ο κόσμος να κερδίσει λεφτά και φυσικά να μη δημιουργείται πρόβλημα στο περιβάλλον. Οι μπαταρίες εξελίσσονται με διάφορους τρόπους, όπως:

1) Μπαταρίες τροφοδοτούμενες από ιούς

Ακούγεται περίεργο, αλλά οι ιοι μπορούν να τροφοδοτήσουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Οι ερευνητές στο ΜΙΤ αναπτύσσουν τεχνολογία με ιόντα λίθιου χρησιμοποιώντας έναν ακίνδυνο ιό, τον βακτηριοφάγο Μ13, με σκοπό να δημιουργήσουν μια ελαφριά και ευέλικτη μπαταρία. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα δημιουργήσουν μια μπαταρία που θα μπορεί να παίρνει οποιοδήποτε σχήμα και μορφή.

2) Μπαταρίες που αυτοφορτίζονται

Στο μέλλον μπορεί ενώ τρέχετε και κουνιέται το κινητό σας να είναι μια ενέργεια επαναφόρτισης. Η Nokia Corporation κατέθεσε φέτος ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια μπαταρία που μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε αξιοποιήσιμη μορφή. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι με μια κίνηση θα φορτίζεται η μπαταρία πλήρως, αλλά έστω ένα μέρος αυτής.

3) Μέρη για ανταλλαγή μπαταρίας

Μια άλλη προοπτική σχετικά με το μέλλον της μπαταρίας είναι να υπάρχουν σταθμοί, όπως τα παραδοσιακά βενζινάδικα, όπου οι οδηγοί θα μπορούν να αλλάξουν την άδεια μπαταρία τους με μια γεμάτη. Άλλωστε τα ηλεκτρικά οχήματα αρχίζουν σταδιακά να αποκτούν έδαφος, οπότε θα ήταν μια φυσική εξέλιξη.