Με την αναβάθμιση της mobile έκδοση του Gmail, η Google περιλαμβάνει και τη λειτουργία Priority Inbox, γνωστή σε όσους χρησιμοποιούν Gmail στο desktop τους.

Το Priority Inbox αναγνωρίζει τα σημαντικά μηνύματα στο inbox του χρήστη και τα τοποθετεί σε ξεχωριστή θέση από τα άλλα αδιάβαστα μηνύματα. Μέχρι πρότινος, μόνο συσκευές desktop και Android μπορούσαν να εκμεταλλευτούν αυτήν τη λειτουργία, αλλά τώρα πλέον αυτό είναι εφικτό σε κάθε browser φορητής συσκευής που υποστηρίζει HTML5.

Για να αξιοποιήσει κανείς τη λειτουργία στο κινητό του, θα πρέπει να έχει πρώτα ενεργοποιήσει το Priority Inbox στο desktop του. Έπειτα, την επόμενη φορά που θα συνδεθεί στο gmail.com από το κινητό του, αρκεί να επιλέξει το Priority Inbox από το μενού για να δει ποια mail του έχουν προτεραιότητα. Δυστυχώς, ακόμη δεν είναι δυνατό να ορίσει κανείς χειροκίνητα ποια μηνύματα είναι σημαντικά ή δεν είναι σημαντικά από τις mobile εκδόσεις. Και βεβαίως, όλη αυτή η λειτουργικότητα δεν έχει εφαρμογή σε περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιεί τον εγγενή mail client της συσκευής για να διαχειρίζεται την ηλεκτρονική αλληλογραφία του.

πηγή: pcmagazine