Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας σχεδόν το ένα τρίτο των μαθητών Γυμνασίου στο Χονγκ Κονγκ είναι εθισμένοι στο Ίντερνετ και εμφανίζουν στερητικό σύνδρομο όταν δε μπορούν να συνδεθούν με αυτό.

Από τους 1.508 μαθητές που συμμετείχαν στην έρευνα της Ομοσπονδίας Νεανικών Οργανώσεων της πόλης, οι 474 απάντησαν ότι θεωρούν τον εαυτό τους εθισμένο στο Ίντερνετ και ότι έχουν στρες και εκνευρισμό όταν δεν μπορούν να συνδεθούν.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο εθισμός στο Ίντερνετ είναι πιο διαδεδομένος σε σχέση με τους συνηθισμένους εθισμούς των εφήβων, όπως το κάπνισμα και ο τζόγος καθώς το 12% παραδέχεται ότι πάσχει από αυτόν σε αντίθεση με 4% για την δεύτερη κατηγορία.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι οι οποίοι υπέβαλαν σε ερωτήσεις μαθητές ηλικίας από 12 ως 17 ετών ανακοίνωσαν ότι το 80% των περιπτώσεων των γονέων που ζήτησαν την βοήθεια των αρχών για να αντιμετωπίσουν το θέμα του εθισμού των παιδιών τους, απαντούν τώρα ότι αυτός σχετιζόταν με την υπερβολική χρήση του Ίντερνετ.

Το Χονγκ Κονγκ έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά χρηστών υπολογιστών. Τα περισσότερα σχολεία στην πλούσια αυτή πόλη των 7 εκατ. κατοίκων ζητούν από τους μαθητές να χρησιμοποιούν laptop στην τάξη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.