Μαθητές εθισμένοι στο Ίντερνετ

Εμφανίζουν στερητικό σύνδρομο όταν δε μπορούν να συνδεθούν


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
5:30
27/01/2011
Μαθητές εθισμένοι στο Ίντερνετ
loading

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας σχεδόν το ένα τρίτο των μαθητών Γυμνασίου στο Χονγκ Κονγκ είναι εθισμένοι στο Ίντερνετ και εμφανίζουν στερητικό σύνδρομο όταν δε μπορούν να συνδεθούν με αυτό.

Από τους 1.508 μαθητές που συμμετείχαν στην έρευνα της Ομοσπονδίας Νεανικών Οργανώσεων της πόλης, οι 474 απάντησαν ότι θεωρούν τον εαυτό τους εθισμένο στο Ίντερνετ και ότι έχουν στρες και εκνευρισμό όταν δεν μπορούν να συνδεθούν.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο εθισμός στο Ίντερνετ είναι πιο διαδεδομένος σε σχέση με τους συνηθισμένους εθισμούς των εφήβων, όπως το κάπνισμα και ο τζόγος καθώς το 12% παραδέχεται ότι πάσχει από αυτόν σε αντίθεση με 4% για την δεύτερη κατηγορία.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι οι οποίοι υπέβαλαν σε ερωτήσεις μαθητές ηλικίας από 12 ως 17 ετών ανακοίνωσαν ότι το 80% των περιπτώσεων των γονέων που ζήτησαν την βοήθεια των αρχών για να αντιμετωπίσουν το θέμα του εθισμού των παιδιών τους, απαντούν τώρα ότι αυτός σχετιζόταν με την υπερβολική χρήση του Ίντερνετ.

Το Χονγκ Κονγκ έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά χρηστών υπολογιστών. Τα περισσότερα σχολεία στην πλούσια αυτή πόλη των 7 εκατ. κατοίκων ζητούν από τους μαθητές να χρησιμοποιούν laptop στην τάξη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει