Με μια βιντεοκλήση μεταξύ του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα και του επικεφαλής της Vodafone στη χώρα  Χάρη Μπρουμίδη εγκαινιάστηκε η έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας 3G από τη συγκεκριμένη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην Αλβανία.

Ο Σ. Μπερίσα εξέφρασε την ικανοποίησή του και συνεχάρη τον Χ. Μπρουμίδη, τονίζοντας τη σημασία που έχει για την Αλβανία αυτό το επίτευγμα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

«Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα στις προσπάθειές μας για μια ‘ψηφιακή Αλβανία’ », είπε αναφερόμενος στις υπηρεσίες 3G που παρέχονται από τη Vodafone.

Από την πλευρά του ο κ. Μπρουμίδης υπογράμμισε ότι η υπηρεσία 3G εφαρμόζεται εδώ και δύο μήνες και πλέον προσφέρεται επίσημα στη διάθεση των πελατών της εταιρίας, προς το παρόν, όμως μόνο στα Τίρανα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τους επόμενους 18 μήνες η υπηρεσία 3G θα είναι διαθέσιμη για όλη τη χώρα.

Η Vodafone Albania εξασφάλισε την πρώτη άδεια δικτύου κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς (3G), καθώς αναδείχθηκε νικήτρια στο σχετικό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2010. Η εταιρία προσέφερε 31,4 εκατ. ευρώ, έναντι 12,6 εκατ. ευρώ που είχε προσφέρει η «Eagle Mobile», τουρκικών κεφαλαίων.