Η παρουσία της Razer στην έκθεση CES 2011 σημαδεύτηκε από το Hydra, ένα νέο σύστημα ελέγχου του υπολογιστή με αισθητήρες κίνησης. Το νέο περιφερειακό της αμερικάνικης εταιρείας μοιάζει αρκετά με το Move για το PlayStation 3 και φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στο PC gaming.

Το σύστημα αποτελείται από δύο χειριστήρια, τα οποία συνδέονται μέσω καλωδίων στον υπολογιστή. Σε αντίθεση με το Move, τα δεδομένα που φεύγουν από το Hydra δεν ανιχνεύονται από κάμερα, αλλά από έναν πομπό ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που βρίσκεται στον υπολογιστή. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι ο χρήστης μπορεί να βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την οθόνη, κάτι που δε γίνεται με την κάμερα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Hydra είναι εξαιρετικά ακριβές. Οι παριστάμενοι το είδαν εν δράσει στο παιχνίδι Portal 2 της Valve, το οποίο θα κυκλοφορήσει στο προσεχές μέλλον. Η Razer αναφέρει ότι ένας άλλος συμβατός τίτλος είναι το Left 4 Dead. Από εκεί και πέρα, είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε game developer να αναπτύξει το κατάλληλο patch για να συνεργάζεται το παιχνίδι με το Hydra.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η τιμή του Hydra, ούτε η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του. Το μόνο ελάττωμα που μπορούμε να διακρίνουμε αυτή τη στιγμή είναι το γεγονός ότι συνδέεται στον υπολογιστή με καλώδια. Οπωσδήποτε, η ασύρματη τεχνολογία θα το καθιστούσε πολύ πιο ελκυστικό.

πηγή: pcmagazine