Λίγο πριν από τη «δύση» του 2010 και ο Ραφαέλ Ναδάλ συνεχίζει να συλλέγει βραβεία και διακρίσεις, καθώς ψηφίστηκε στην ετήσια ψηφοφορία του BBC ως η μεγαλύτερη αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς. Την τροπαιοθήκη του κοσμούν για φέτος επτά μεγάλα τρόπαια, εκ των οποίων τα τρία Γκραν Σλαμ, το βραβείο για του καλύτερου τενίστα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τένις, το αντίστοιχο για την πρωτιά του στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών και τώρα αυτό.

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μπέρμιγχαμ, ο νεαρός Ισπανός παρέλαβε το βραβείο του, ενώ ανέφερε: «Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στη λίστα με τους αθλητές που έχουν κερδίσει αυτό το βραβείο. Ευχαριστώ το BBC».

Το εγκώμιο του μεγάλου αντιπάλου του έπλεξε και ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος έχει αναδειχθεί νικητής στη συγκεκριμένη ψηφοφορία τρεις φορές (2004, 2006, 2007). «Νομίζω ότι είναι εκπληκτικό αυτό που έχει καταφέρει ο Ράφα σε τόσο μικρή ηλικία. Είναι με διαφορά ο καλύτερος αθλητής για το 2010», σχολίασε ο Ελβετός πρωταθλητής, ο οποίος θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν με στόχο να επανέλθει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Οι δυο τους θα δώσουν την Τρίτη (21/12) στη Ζυρίχη το πρώτο μεταξύ τους ματς φιλανθρωπικού χαρακτήρα, προκειμένου να βοηθήσουν τα ιδρύματά τους, ενώ το ραντεβού τους θα ανανεωθεί μερικές μέρες αργότερα στη Μαδρίτη.
πηγή: gazzetta