«Εγώ έχω την πρώτη ευθύνη γιατί προφανώς δεν έκανα ό,τι μπορούσα», τόνισε ο «Δικέφαλος του Βορρά» μιλώντας στη Sportday.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Κατσικά στη Sportday:

-για την παρουσία του στην 11άδα:
«Δεν έχω καθιερωθεί μέχρι στιγμής γιατί οι επιλογές των προπονητών ήταν άλλες. Εγώ έχω την πρώτη ευθύνη γιατί προφανώς δεν έκανα ό,τι μπορούσα.

Ολη αυτή η κατάσταση σε έχει βοηθήσει να βελτιωθείς ή αισθάνεσαι ότι έμεινες πίσω;

«Η έλλειψη αγώνων είναι πάντα πρόβλημα και αυτό ίσως με άφησε πίσω. Αισθάνομαι ότι τη νέα χρονιά θα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες».

Αισθάνεσαι ότι έχεις μπει σε μονόδρομο και φέτος πρέπει οπωσδήποτε να πετύχεις;
«Ναι, βέβαια. Δεν έχω άλλη επιλογή μετά και τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να κάνω ό,τι καλύτερο για να βελτιωθώ και να καθιερωθώ».

Είναι αλήθεια ότι έψαχνες ομάδα να φύγεις;
«Οχι αυτό το διάβασα, αλλά δεν ίσχυσε ποτέ».

Πώς βιώνεις εσύ τις μεγάλες αλλαγές; Πολλοί νέοι παίκτες, λίγες μεταγραφές, πολλές απώλειες βασικών;
«Είναι πολύ θετικό το ότι είμαστε αρκετοί νεαροί Ελληνες, γνωριζόμαστε από μικροί και συνεννοούμαστε καλύτερα. Αν έχουμε ελλείψεις και όποιο άλλο πρόβλημα, θα φανεί καλύτερα στο μέλλον».

Τι θεωρείς πιο σημαντικό από όσα σας λέει καθημερινά ο προπονητής;

«Μου μένει αυτό το οποίο λέει για τον πρωταθλητισμό που πρέπει να κάνουμε. Να είμαστε αγωνιστικοί, να δώσουμε πολλές μάχες και να διεκδικήσουμε υψηλούς στόχους».

Πώς βλέπεις το 3-4-3 που δουλεύετε, σε σχέση και με τις υποχρεώσεις των αμυνόμενων;

«Είναι σύστημα που αλλάζει συνέχεια από επιθετικογενές σε αμυντικογενές. Μας δίνει πολλές λύσεις στα πλάγια, αλλά ξέρουμε ότι θα παίξουμε όλα τα συστήματα».

Πηγή: sport-fm.gr