Τις σκέψεις του Ερνέστο Βαλβέρδε για τον αντί-Ιμπαγάσα σας αναλύαμε χθες και σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε και τον αντί-Ντουντού! Ο Bραζιλιάνος ταλαιπωρείται από ίωση, η οποία όχι μόνο δεν του επέτρεψε να προπονηθεί, αλλά τον άφησε και εκτός αποστολής από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Ως εκ τούτου, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στον άξονα είναι πολύ μεγάλο. Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τους Νεοσμυρνιώτες χωρίς το βασικό δίδυμο της μεσαίας γραμμής! Στην τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι, ο Βάσκος περισσότερο μπέρδεψε τα πράγματα, παρά τα ξεδιάλυνε, αναφορικά με το αρχικό σχήμα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι με τους θεωρητικά βασικούς αγωνίστηκαν οι Ζαϊρί και Μήτρογλου, που έμειναν εκτός αποστολής, ενώ στα χαφ έπαιξε και ο γυμναστής, ο Ποθάνκο!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους. Στην άμυνα, ο Βαλβέρδε ετοιμάζει δύο εκπλήξεις. Η τετράδα που χρησιμοποίησε ήταν Τοροσίδης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ και Χολέμπας! Δηλαδή, εκτός οι Α. Παπαδόπουλος και Μπράβο. Και αν ο Χολέμπας τα πήγε καλά με την Ηλιούπολη, το να μείνει εκτός ο Αβραάμ για να παίξει ο Μοντέστο, είναι ένα θέμα. Όπως και να το κάνουμε…

Στον άξονα σίγουρη θεωρείται η παρουσία του Ουρτάδο, ο οποίος θα έχει τον ρόλο του Ντουντού. Δηλαδή θα είναι ο κλασικός αμυντικός μέσος. Δίπλα του πιθανότατα θα ξεκινήσει ο Γιάννης Παπαδόπουλος, που είχε θετική παρουσία στο ματς του Κυπέλλου.

Υπάρχει και η σκέψη για… οπισθοχώρηση τόσο του Φουστέρ όσο και του Μιραλάς. Δηλαδή ο πρώτος να είναι παρτενέρ του Ουρτάδο και ο Μιραλάς να πάρει τον ρόλο του Φουστέρ και στην κορυφή να αγωνιστεί ο Πάντελιτς. Αν συμβεί αυτό το σενάριο, τότε ο Βαλβέρδε θα παρατάξει τους Πειραιώτες με φουλ επιθετικό σχήμα, αν και ο Βάσκος δεν είναι από τους προπονητές που θέλουν να κάνουν άνω κάτω την ομάδα, αλλάζοντας σε πολλούς παίκτες την κανονική τους θέση.

Στις θέσεις που… απέμειναν, ο Πάρντο θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, ο Φετφατζίδης θα είναι το δεξί χαφ και ο Ριέρα το αριστερό.

* Ο Ιμπαγάσα ξεκίνησε πρόγραμμα αποθεραπείας και όπως σας αναφέραμε και χθες, τρέχει να προλάβει το ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο νεαρός πορτιέρο Παπαδόπουλος συνέχισε το πρόγραμμα ενδυνάμωσης.

* Ούτε και σήμερα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε στους παίκτες. Μάλιστα, το μενού δεν περιλάμβανε ούτε βίντεο.

Πηγή: gazzetta.gr