Το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης έκρινε πως δεν έχει υποπέσει σε κάποια παράβαση η Τζαμαϊκανή σπρίντερ Βερόνικα Κάμπελ, δυο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης στα 200 μέτρα και της «άναψε το πράσινο φως» για να τρέξει ξανά.

Η ομοσπονδία στίβου της «χώρας της ρέγγε» είχε τιμωρήσει με δημόσια επίπληξη τη σπρίντερ τον περασμένο Οκτώβριο. Ομως, η IAAF προσέφυγε στο CAS, διαφωνώντας με την απόφαση των Τζαμαϊκανών να μην επιβάλλουν ποινή αποκλεισμού στην Κάμπελ, αλλά στην ελβετική πόλη έχασε την υπόθεση και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2007 στα 100 μέτρα επιστρέφει στα κουλουάρ.

«Τους τελευταίους μήνες, η ζωή μου έδωσε πολύ πόνο και οδύνη, όμως η πίστη μου, οι φίλοι μου και οι θαυμαστές μου στάθηκαν δίπλα μου σαν πηγή κουράγιου και σαν υπενθύμιση ότι είναι αλήθεια τα λόγια του Θεού ότι δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ», ανέφερε η Κάμπελ στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μόλις έμαθε τα ευχάριστα νέα, συμπληρώνοντας πως: «Το ανώτατο δικαστήριο που έχουν στη διάθεσή τους οι αθλητές μίλησε και επιβεβαίωσε την αθωότητά μου».

«Θα ήμουν αμελής αν δεν ευχαριστούσα την IAAF για την άμεση προσφυγή στο CAS για την υπόθεσή μου», τόνισε στο τέλος.

Πηγή: sport-fm.gr