Κόσμος δεν υπήρχε στις εξέδρες να τους αποθεώσει και αυτοί στα γκολ έδειχναν τις κατάμεστες ταράτσες. Ο ΠΑΟΚ… θυμήθηκε τις νίκες, ο Σαλπιγγίδης τα γκολ και ήρθε εύκολα το 3-1 επί του Πανιωνίου!

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για να υποτάξει ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο στην άδεια από κόσμο Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη πήραν μια δίκαιη νίκη και ανέβηκαν στην βαθμολογία. Οι Θεσσαλονικείς ευτύχισαν να έχουν σκόρερ τους δύο βασικούς επιθετικούς που είχε ο Χάβος στο παιχνίδι.

Η νίκη φέρνει ηρεμία και προπονητη
Η νίκη αυτή ηρεμεί την εκρηκτική κατάσταση που επικρατούσε στην Τούμπα μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα εντός και εκτός Τούμπας. Πλέον η διοίκηση έστω και για μια εβδομάδα θα μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα του προπονητή που σήμερα(24/10) δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη.

Με 4-4-2 ο ΠΑΟΚ
Ο Μάκης Χάβος στο δεύτερο συνεχόμενο και κρίσιμο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στον πάγκο του ΠΑΟΚ επέλεξε να ξεκινήσει με τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια δεξιά τον Μπουσαϊντί και αριστερά τον Σακελλαρίου. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μαλεζα και Κοντρέρας. Στο χώρο του κέντρου ο Βιτόλο μαζί με τον Ίβιτς με τους Φωτάκη να κινείται δεξιά και τον Ελ Ζαρ αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης οι Μουσλίμοβιτς και Σαλπιγγίδης.

Το βάρος στο κέντρο
Ο Μίκαελ Στόρε επέλεξε με σύστημα 4-5-1 να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Μάχο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Μανιάτη και αριστερά τον Βάρο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Όμο και Λάτκα. Στο χώρο του κέντρου οι Κουμρτζι και Τσοτσαλιτς και Κοντοές. Στα πλάγια ο Γουνδουλάκης θα κινείται αριστερά και δεξιά ο Χίκα. Ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Ρίκα

Ξεμπούκωσαν
Παθιασμένα βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας ο ΠΑΟΚ που ζητούσαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα το γκολ απέναντι στον Πανιώνιο. Οι θεσσαλονικείς που έδειχναν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στις επιτυχίες κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ με τους Μουσλίμοβιτς και Σαλπιγγίδη. Σεφτέ λοιπόν για τους επιθετικούς του Δικεφάλου

Γκολ ο Μουσλίμοβιτς.
Στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ Ο Ελ Ζαρ αρχικά έπιασε το σουτ ο Μάχο έδιωξε, ο Σαλπιγγίδης που ωστόσο φάνηκε να είναι οφσάιντ πήρε την μπάλα την γύρισε στον Μουσλίμοβιτς με τον Βόσνιο να σκοράρει κάνοντας το 1-0.

Γκολ ο Σαλπιγγίδης
Μετά από τρία λεπτά ο Δικέφαλος του Βορρά πετυχαίνει και δεύτερο γκολ με τον δεύτερό του επιθετικό στο σημερινό παιχνίδι τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο Σακελλαρίου που έκανε αρκετές κούρσες σ’ αυτά τα πρώτα λεπτά έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά πιάνοντας στον ύπνο την εστία του Πανιωνίου. Ο δαιμόνιος Σαλπιγγίδης πετάχτηκε πριν του Όμο και με προβολή ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0.

Πάλευε ο Κουμορτζί
Οι Νεοσμυρνιώτες μπορεί να είχαν αμυντικά προβλήματα, όμως οι υπόλοιπες γραμμές, κυρίως αυτή του κέντρου δεν υστερούσαν. Ο πιο θεαματικός ήταν ο Κουμορτζί. Ο παίκτης του Πανιωνίου πάλευε σχεδόν μόνος του παίρνοντας μάλιστα πολλές πρωτοβουλίες για να βγάλει την ομάδα του μπροστά. Κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του σήμανε συναγερμός στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Τρίτο γκολ με τον Φωτάκη
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κατέβασε ρυθμούς και τον Πανιώνιο να χάνει ευκαιρία να μπει στο παιχνίδι με τον Ριέρα, ωστόσο ευτύχισε να πετύχει και τρίτο γκολ από νέο λάθος της αμυντικής γραμμής του Πανιωνίου στο 35ο λεπτό. Ο Φωτάκης έκανε ωραίο συνδυασμό με τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος μετά από πάσα του Φιλομένο βρέθηκε απέναντι από τον Μάχο. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου έδιωξε και ο Φωτάκης μόνος του έκανε το 3-0.

Το γκολ της τιμής ο Μανιάτης
Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση μ’ αυτό του πρώτου. Ο ΠΑΟΚ κατέβασε ρυθμό λόγω της κούρασης από την αναμέτρηση της Πέμπτης με την Βιγιαρεάλ δίνοντας την ευκαιρία στον Πανιώνιο να ξεδιπλωθεί επιθετικά. ΟΙ νεοσμυρνιώτες που ήταν φλύαροι και χωρίς επιθετικό προσανατολισμό κατάφεραν με τον αρχηγό της ομάδας Γιάννη Μανιάτη να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 77ο λεπτό.

MAN OF THE MATCH: Πέτυχε ένα γκολ, το δεύτερο στο 11ο λεπτό, ενώ δημιούργησε αλλά δύο. Κυρίες και κύριοι αυτός είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σημερινής αναμέτρησης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τραγική η αμυντική γραμμή του Πανιωνίου. Οι Λάτκα και Όμο ευθύνονται για τα δύο από τα τρία γκολ που δέχθηκε η ομάδα τους αν θεωρήσουμε πως το πρώτο γκολ ήταν οφ σαιτ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο κορυφαίος παίκτης του Πανιώνιού ο Γιάννης Μανιάτης πέτυχε το γκολ της τιμής στο 77ο λεπτό με υπεροχή κεφαλιά.

Η ΓΚΑΦΑ: Έπρεπε να δεχθεί η ομάδα του τρία γκολ μέσα σε 35 λεπτά για να αποφασίσει ο κ. Μίκαελ Στόρε να αλλάξει την προβληματική αμυντική γραμμή της ομάδας του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ένα λάθος έκανε Γιάχος στο σημερινό παιχνίδι στο 15’ όταν ο Βαρό γκρέμισε τον Σαλπιγγίδη στην περιοχή μη καταλογίζοντας το πέναλτι. Κατ’ άλλα ο ρέφερι της αναμέτρησης ήταν καλός ενώ δεν ευθύνεται για τις δύο περιπτώσεις οφ σαιτ που υπέδειξε ο βοηθός ο Φαντόπουλος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες πετυχαίνοντας 3 και όλα στο πρώτο ημίχρονο. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι Μουσλίμοβιτς και Σαλπιγγίδης οι επιθετικοί του Δικεφάλου που μέχρι τον αγώνα με τον Πανιώνιο έβλεπαν την εστία με το κιάλι. Τα λάθη στην άμυνα του Πανιωνίου ήταν αυτά που έφεραν και το μεγάλο σκορ στην αναμέτρηση.

Πηγή: gazzetta.gr