Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα την προηγούμενη εβδομάδα στην Βιτόρια, όμως άπαντες έχουν συνειδητοποιήσει πως αυτό δεν τους δίνει τίποτα παραπάνω από δύο βαθμούς. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αφού ανέλυσε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πρωταθλητής Ευρώπης αγωνιστικά και «ακτινογράφησε» τον τρόπο που αγωνίζεται η Μάλαγα, μίλησε «ανοικτά» για τον στόχο που έχουν οι «ερυθρόλευκοι», τονίζοντας πως ρεαλιστικός στόχος είναι τα προημιτελικά και από εκεί και έπειτα ο,τι καλύτερο προκύψει.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε:

«Στην ομάδα δεν έχει κανείς καμία αμφιβολία και ψευδαίσθηση για το τι είναι το Top 16. Όλοι μπορεί να νικήσουν όλους. Η νίκη στη Βιτόρια ξεχάστηκε. Αύριο χρειάζεται σκληρή προσπάθεια για να νικήσουμε μία πολύ σοβαρή ομάδα. Τη νικήσαμε στη πρώτη φάση δύο φορές αλλά δύσκολα. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Για μας μετά το διάστημα των τραυματισμών και της αγωνιστικής κρίσης είμαστε καλύτερα στις προπονήσεις. Σε όγκο και ποιότητα. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους. Πέτγουεϊ, Μουν και Κόλινς είναι όλο και σε καλύτερη κατάσταση. Η Μάλαγα παίζει σε πολύ έντονο ρυθμό με πιεστική άμυνα. Έχει την απουσία του Κάλουγεϊ αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα».

Στη συνέχεια, ο κόουτς των πρωταθλητών Ευρώπης τοποθετήθηκε για:

-το ότι στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός πέτυχε 48 πόντους και κόντρα στην Λαμποράλ 59 στο ημίχρονο:

«Είναι μία ενδιαφέρουσα ερώτηση αλλά άκαιρη. Θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τον Παναθηναϊκό. Όλοι προετοιμαζόμαστε για να παίξουμε σε κάθε είδους παιχνίδι. Υπάρχουν ματς που έχουμε νικήσει με λίγους πόντους και άλλα με πολλούς. Μας αρέσει να τρέχουμε γιατί έχουμε ταλέντο σε αυτό. Αν θέλετε την άποψή μου χρειάζεται περισσότερο ταλέντο για να τρέξεις. Έτσι είναι το μπάσκετ πλέον. Αθλητικό με πολλούς παίκτες στο rotation. Από τότε που ο κύριος Ίβκοβιτς έχτισε την ομάδα και εμείς που τη συνεχίσαμε πέρυσι, δείξαμε τον τρόπο που περνάει πλέον στην Ευρώπη. Θα απαντήσουμε γιατί μας συνέβη αυτό με τον Παναθηναϊκό όταν τον αντιμετωπίσουμε ξανά. Παίζουμε μπάσκετ που παίζεται στην Ευρώπη και το έχουμε αποδείξει. Κάθε παιχνίδι έχει ιδιαιτερότητες».

-αν βγήκε εντελώς η ομάδα από την κρίση:

«Η κρίση δημιουργήθηκε λόγω των τραυματισμών που συνέβησαν σε πολύ δύσκολο διάστημα αγώνων. Γενικά με την επιστροφή του Πέτγουεϊ και την προσθήκη του Μουν οι προπονήσεις έχουν βελτιωθεί, ο Κόλινς έρχεται σιγά-σιγά σε φόρμα και μας κάνει καλύτερους. Πράγματι υπήρξε κρίση είναι αναπόφευκτο να γίνεται σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Το συζητήσαμε με τον πιο έμπειρο παίκτη μας τον Σπανούλη από τη Βαρκελώνη στο Μπιλμπάο. Όποια ομάδα πήγαινε από την αρχή ως το τέλος «τρένο» έχανε στο τέλος. Οι ομάδες που δεν περνάνε από δύσκολες καταστάσεις, εκπλήσσονται το δύσκολο χρονικό σημείο. Αν καταφέρουμε και βγούμε αλώβητοι όλα θα πάνε καλά. Προχωράμε μπροστά πλέον και θα δούμε στο τέλος τι θα καταφέρουμε».

-την κατάσταση της Μάλαγα:

«Ότι κάνεις στην προπόνηση βγαίνει και στο γήπεδο. Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν θα έχουμε εύκολο έργο αύριο. Να το καταλάβουν και οι φίλαθλοί μας. Πάμε φάση-φάση. Ότι και να γίνει, νικήσουμε ή χάσουμε θα το ξεχάσουμε αμέσως. Κάποιοι πίστευαν πως με τρία παιχνίδια στην Ελλάδα έχουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Σημασία έχει σε τι κατάσταση θα είσαι στα παιχνίδια που πρέπει να νικήσεις για να πάρεις πρόκριση ή τίτλο».

-αν έχει κάνει υπολογισμούς ενόψει της συνέχειας του Top16:

«Εννοείται ότι όταν είσαι σε αυτή τη διαδικασία κοιτάς τι σε συμφέρει και τι όχι. Όμως δεν είναι σωστό γιατί σε αποπροσανατολίζει. Εμείς θα πρέπει να έχουμε στόχο το επόμενο παιχνίδι. Σα νικητές της Ευρωλίγκας πρέπει να είμαστε στους 8. Αυτή είναι μία ρεαλιστική και ειλικρινής επιδίωξη. Από εκεί και έπειτα, αν είμαστε στα προημιτελικά θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας με ή χωρίς πλεονέκτημα έδρας. Από εκεί και έπειτα καμία ομάδα δε μπορεί να λέει κάτι παραπάνω».

Πηγή: Sport-fm.gr