Πήγε να χάσει εντελώς την επαφή της με την κορυφή, αλλά τελικά «σώθηκε». Χάρη σε τέρμα του Χεσέ στο 82’ και ύστερα από λάθος του τερματοφύλακα της Βαλένθια, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 3-2 μέσα στο «Μεστάγια» και παραμένει σχετικά κοντά, στο -5 από Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη «βασίλισσα», που χάρη σε εκπληκτική ενέργεια του Ντι Μαρία, προηγήθηκε στο 28’. Αλλά, πού να χαρεί; Έξι λεπτά αργότερα ο Πιάτι ισοφάρισε για τις «νυχτερίδες» και έφερε ζόρια στους Μαδριλένους.

Ζόρια τα οποία κράτησαν εξίσου για λίγο, αφού στο 40’ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του, σκοράροντας βέβαια από θέση οφ σάιντ. Κι ενώ φαινόταν πως κάπως έτσι η Ρεάλ θα πάρει τη νίκη, ήρθε ο Ματιέ στο 62’ να φέρει για δεύτερη φορά το ματς στα ίσα και να δημιουργήσει σοβαρό θέμα στους φιλοξενούμενους.

Ο Αντσελότι βλέποντας την γκέλα να έρχεται, πέρασε στον αγώνα το Χεσέ, στο 73’ και δέκα λεπτά μετά ο «μικρός» τον δικαίωσε, αφού σκόραρε το νικητήριο τέρμα της Ρεάλ Μαδρίτης κι ενώ φέρει ευθύνη ο γκολκίπερ της Βαλένθια, Γκουαΐτα για το τελικό 3-2!

Αναλυτικά, η 17η αγωνιστική:

Παρασκευή 20/12

Έλτσε – Μάλαγα 0-1 (6′ Καμάτσο)

Σάββατο 21/12

Βιγιαρεάλ – Σεβίλλη 1-2

Μπέτις – Αλμερία 0-1

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λεβάντε 3-2

Γρανάδα – Σοσιεδάδ 1-3

Κυριακή 22/12

Εσπανιόλ – Βαγιαδολίδ 4-2

Χετάφε – Μπαρτσελόνα 2-5

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαγιεκάνο 2-1

Θέλτα – Οσασούνα 1-1

Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3

Η επόμενη αγωνιστική:

Αλμερία-Γρανάδα
Μπαρτσελόνα-Έλτσε
Μάλαγα-Ατλέτικο Μαδρίτης
Οσασούνα-Εσπανιόλ
Ράγιο Βαγιεκάνο-Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπιλμπάο
Σεβίλλη-Χετάφε
Βαλένθια-Λεβάντε

Πηγή: sport-fm.gr