Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ αλλά οι πάγκοι έχουν πάρει «φωτιά» και οι προπονητές αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Πέμπτος και τελευταίος χρονικά ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Ο Ελληνας προπονητής του ΠΑΟΚ αποτελεί παρελθόν από τον «δικέφαλο» μετά τη χθεσινή ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο πρώην τεχνικός του Πανθρακικού έγινε ο πέμπτος προπονητής που αποχωρεί από το πάγκο της ομάδας του μετά από έξι μόλις αγωνιστικές στο νέο πρωτάθλημα.

Αρχή και τέλος με ΠΑΟΚ

Η αρχή είχε γίνει και πάλι από τον ΠΑΟΚ με τον Μάριο Μπερέτα να απολύεται από την Τούμπα στις 23 Ιουλίου αφού τα σημάδια της προετοιμασίας δεν ήταν και τα καλύτερα. Ετσι, αντικαταστάτης του ήταν ο Παύλος Δερμιτζάκης που χαιρέτησε και αυτός μόλις χθες το βράδυ. Θα δείξει τις επόμενες μέρες ή ώρες ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής του «δικεφάλου».

Από πολύ νωρίς είχε αποχαιρετήσει και πάλι την Θεσσαλονίκη ένας άλλος προπονητής. Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο έφυγε από την συμπρωτεύουσα 20 μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ο Σλοβάκος προπονητής παραιτήθηκε από τον «γηραιό» στις 7 Αυγούστου και δύο μέρες μετά ανέλαβε ο Μαρίνος Ουζουνίδης που οδηγεί τον Ηρακλή μέχρι και σήμερα.

Επόμενος σταθμός Ξάνθη

Σειρά πήρε ο Νίκος Κεχαγιάς. Ο προπονητής της Ξάνθης απολύθηκε από την ακριτική πόλη στις 20 Σεπτεμβρίου μετά την ήττα στην 3η αγωνιστική από τον Εργοτέλη στη Κρήτη. Την τεχνική ηγεσία δόθηκε στον Γιώργο Παράσχο που έκανε ντεμπούτο με νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ (1-0)

Προτελευταίος που αποχαιρέτησε ελληνικό πάγκο μέχρι σήμερα ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας προπονητής παραιτήθηκε από την Ενωση στις 26 Σεπτεμβρίου όταν ο δικέφαλος έχασε στον Βόλο από τον τοπικό Ολυμπιακό με 3-1. Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ο αντικαταστάτης του Ντούσκο που πήγε στην Ομόνοια, με τον Ισπανό να κάνει ντεμπούτο στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι προπονητές που θα είχαν αποχωρήσει θα μπορούσε να ήταν και περισσότεροι αν τελικά ο Νίκος Νιόπλιας δεν ανακαλούσε την παραίτηση του από τον Παναθηναϊκό.

Πηγή: gazzetta.gr